sportowe zawieszenie co wymienic

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
tomuch4

sportowe zawieszenie co wymienic

#1 Post autor: tomuch4 »

Witam zakupiłem zośkę z sportowym usztywnionym i obniżonym zawieszeniem, niestety na naszych kochanych drogach jazda na takim zawieszeniu jest trochę męcząca, chciałem wymienić na standardowe i teraz się zastanawiam, ponieważ jedni mówią że wystarczy wymienić same sprężyny, a inni że sprężyny plus amortzyatory i chciałbym się poradzić może macie jakieś sugestie w tej sprawie albo jakieś produkty podpowiedzcie z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2011, 12:04 przez tomuch4, łącznie zmieniany 2 razy.

dejna

#2 Post autor: dejna »

jeżeli zawieszenie jest obniżone i usztywnione to na pewno amortyzatory mają inaczej ustawione tłumienie drgań...

proponowałbym Ci zmienić jednak kompleksowo... bo może być tak, że jeden element będzie od standardowego zawieszenia a drugi "usportowiony" i nadal będziesz odczuwał pewien dyskomfort jazdy... chociaż różnica i tak będzie już widoczna... na "+"...

boogoo

#3 Post autor: boogoo »

Jak masz czarne amory to możesz je zostawić....

Anony Mous

#4 Post autor: Anony Mous »

Kolego tomuch4 miałem ten sam problem. Zośkę zakupiłem na zachodzie i była obniżona i usztywniona. Póki jeździłem po niemieckich drogach było wszystko dobrze. Niestety po przekroczeniu granicy dały się we znaki polska rzeczywistość dróg. (amortyzatory były na tyle zużyte,że czułem każdą większa nierówność drogi). Zośka poszła odrazu do mechanika i wymieniłem kpl tzn. amorki i sprężyny na takie jakie powinny być. Komfort jazdy odrazu zauważalny i odczuwalny. Czyli jak masz czarne amorki tak jak powiedział kolega boogoo i są na tyle dobre to bym zostawił,a wymienił tylko sprężyny.Pozdrawiam

tomuch4

#5 Post autor: tomuch4 »

Witam dziękuje za komentarze właśnie wczoraj wymieniłem (po dlugim czasie) moje kochane zawieszenie wymianie klasyfikowały się tylko sprężyny ponieważ amorki były czarne i wyglądają na dobre. Efekt z jazdy po wymianie REWELACJA :lol: teraz z ZOŚKI jestem w 120% zadowolony. Jakby ktoś był chętny na sportowe sprężyny służę pomocą sprężyny są firmy H&R 5/99 29 440 VA pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”