[B] - System Open&Start - gdzie można dorobić kluczyk aw
Mundurowy, się tak nie obrażaj od razu.Mundurowy pisze:Kupiłem Zofie 2006 CDTI 150KM. Ktoś ma kluczyki zbliżeniowe ? Pytałem , nie ma odzewu. Plastikowych kluczyków (ratunkowych) brak. W serwisie okropne pieniądze. Dzięki .
Twój problem nie tyczy dużej ilości userów - bo w większości mamy standardowe kluczyki.
Jest tylko kilka osób, które mają toto i pewnie mają wszystko jak trzeba (komplecik).
Proponuję śmignąc do jakiegoś dobrego zakładu zajmującego się dorabianiem, kodowaniem kluczyków samochodowych - może są w stanie pomóc/dać namiar na coś innego niż ASO
pozdr
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
A ja może przewrotnie zapytam - czy na pewno nie masz tego kluczyka awaryjnego? A może nie wiesz gdzie on powinien się znajdować?
Właśnie poczytałem trochę instrukcję obsługi - na str. 32 napisano:
"W przypadku awarii nadajnika zdalnego sterowania drzwi po stronie kierowcy można zablokować lub odblokować za pomocą kluczyka awaryjnego znajdującego się w kluczyku elektronicznym: nacisnąć mechanizm blokujący i przesunąć pokrywkę, delikatnie ją naciskając. Następnie wysunąć kluczyk na zewnątrz zagłębienia i wyjąć go"
źródło: http://www.opel.com.pl/content/dam/Opel ... ual_PL.pdf
"W przypadku awarii nadajnika zdalnego sterowania drzwi po stronie kierowcy można zablokować lub odblokować za pomocą kluczyka awaryjnego znajdującego się w kluczyku elektronicznym: nacisnąć mechanizm blokujący i przesunąć pokrywkę, delikatnie ją naciskając. Następnie wysunąć kluczyk na zewnątrz zagłębienia i wyjąć go"
..sprawdzałem w serwisie w Poznaniu i cena za komplet ta sama...groouby pisze:tez miałem ten sam problem przy kupnie tylko jeden kluczyk zbliżeniowy (w tym kluczyku pod tą srebrną zatyczką ze znaczkiem opla znajduje się plastikowy kluczy awaryjny). Drugi kluczyk zbliżeniowy cena z serwisu w Bydgoszczy 450 kluczy 150 zaprogramowanie 100 plastikowy kluczy awaryjny
Panowie przeglądałem EPC i w kluczach znalazłem coś takiego.
Nr części 93178493
Nr Katalogowy 1390016
Opis Kluczyk. półwyrób bez uchwytu (do użytku awaryjnego.
Notatka: do wejścia bez kluczyka i rozruchu bez kluczyka.
Cena ..... niecałe 100zł brutto.
na zdjęciu w EPC wygląda to na ten wkładany do kluczyka zbliżeniowego.
Proponuję podjechać do ASO podać nr katalogowy i zapytać co to
Nr części 93178493
Nr Katalogowy 1390016
Opis Kluczyk. półwyrób bez uchwytu (do użytku awaryjnego.
Notatka: do wejścia bez kluczyka i rozruchu bez kluczyka.
Cena ..... niecałe 100zł brutto.
na zdjęciu w EPC wygląda to na ten wkładany do kluczyka zbliżeniowego.
Proponuję podjechać do ASO podać nr katalogowy i zapytać co to
Mam dwa elektroniczne. Otworzyłem oba. Pustka.MieHor pisze:A ja może przewrotnie zapytam - czy na pewno nie masz tego kluczyka awaryjnego? A może nie wiesz gdzie on powinien się znajdować?
Zapomniałem o tych kluczykach. Byłem u dobrego speca. Chce nr PIN. Tego też niestety nie mam. Ten handlarz co mi sprzedał Zofię (pochodzenie Francja) nie dał mi książek serwisowych. Mówił że niema. Dzięki za dobre chęci. Wybulę ze 200 zł. w serwisie to mi znajdą PIN.Szymon78 pisze:generalnie jedz do dobrego speca od dorabiania kluczyków to ci dorobi kluczyk awaryjny do istniejącej wkładki.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2011, 08:42 przez Mundurowy, łącznie zmieniany 1 raz.