Antena dachowa
Moderator: Sebu$
Antena dachowa
witam
jak koledzy najszybciej wymienić antenę dachową przy próbie wykręcenia samego bata wszystko się rozsypało chyba wiek zrobił swoje a w dodatku auto z włoch przegrzane
pozdrawiam
[ Dodano: Pon Lut 28, 2011 20:29 ]
PANOWIE czy naprawdę nikt przy tym jeszcze nie grzebał??????????
jak koledzy najszybciej wymienić antenę dachową przy próbie wykręcenia samego bata wszystko się rozsypało chyba wiek zrobił swoje a w dodatku auto z włoch przegrzane
pozdrawiam
[ Dodano: Pon Lut 28, 2011 20:29 ]
PANOWIE czy naprawdę nikt przy tym jeszcze nie grzebał??????????
Witam,
chciałem wymienić antenę, ponieważ mam zły kąt i spoiler łamie mi antenę, zauważyłem że chyba muszę zdemontować część podsufitki z tyłu samochodu (plastikowa z lampką do bagażnika), pytanie czy ktoś to demontował? czy jest z tym dużo roboty? nie chciałbym czegoś złamać
chciałem wymienić antenę, ponieważ mam zły kąt i spoiler łamie mi antenę, zauważyłem że chyba muszę zdemontować część podsufitki z tyłu samochodu (plastikowa z lampką do bagażnika), pytanie czy ktoś to demontował? czy jest z tym dużo roboty? nie chciałbym czegoś złamać
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011, 18:05 przez Brus, łącznie zmieniany 1 raz.
roboty dużo nie ma żeby to zdjąć tylko trzeba umiejętnie zdejmować raczej spinki ci się nie połamią bo są metalowe tylko z plastików czasem wyskakują ale to nie problem wkładasz z powrotem i zakładasz znów .Brus pisze:pytanie czy ktoś to demontował? czy jest z tym dużo roboty?
trzeba ja ściągać delikatnie a za razem przez siłę bo ciężko zapinki wychodzą dasz radę
powodzenia
Sorki ale nie rozumiem, kąt czego ?? Jaki spojler łamie antenę ??Brus pisze: mam zły kąt i spoiler łamie mi antenę
Dokładnie tak jak napisał kolega Woytas,
przegub kulowy pewnie by się sprawdził, ale skoro ukradli mi złamaną antenę , to taki przegub tym bardziej...
Dzięki, w każdym razie dostałem się do anteny od spodu i wychodzą z niej dwa kabelki ktoś wie od czego one są?
ja mam nową końcówkę od Fiata Pandy i jest tam jeden kabelek i teraz nie wiem czy to będzie pasować?
przegub kulowy pewnie by się sprawdził, ale skoro ukradli mi złamaną antenę , to taki przegub tym bardziej...
Dzięki, w każdym razie dostałem się do anteny od spodu i wychodzą z niej dwa kabelki ktoś wie od czego one są?
ja mam nową końcówkę od Fiata Pandy i jest tam jeden kabelek i teraz nie wiem czy to będzie pasować?
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
W biedronce były po niecałe 7zł. Kumpel założył do Bory i ściąga mu więcej stacji, a te co słabo odbierały to podobnierz ŻYLETA teraz. Kupił we wtorek więc jak się pospieszysz to może jeszcze coś znajdzieszGOTI pisze: wznawiam poszukiwania anteny, bo aktualna jest w stanie tragicznym