Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam, ujawnił mi sie dziwny przypadek, gdy jadę samochodem , nie działa mi regulacja głośności radia z kierownicy, a gdy zgasze silnik i jest w stanie zapłonu regulacja działa
z tego co chyba dobrze pamniętam to aby to działało to musisz na ustawić ściemniacz deski na MIN, to jest chyba jakaś wada modułu CIM, chyba nawet Opel ma na to jakąś akcję serwisową poczytaj w tym wątku http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... +serwisowe
David pisze: to jest chyba jakaś wada modułu CIM, chyba nawet Opel ma na to jakąś akcję serwisową
Też miałem takie objawy ale już jestem po zabiegu w ASO (jakiś miesiąc temu) i wszystko działa lepiej bo zdarzyło się ze usterka znowu wystąpiła ale jakoś "samo" się naprawiło, narazie wszystko OK!?
otko pisze:Byłem dziś w ASO, trwało to 10-15 minut, ale podgłaśnianie dalej nie działa, ale za to działa zciszanie
To tak samo jak u mnie.Wiem jak to naprawić u mnie pomogło .Musisz odpiąć akumulator,zdjąć poduchę jest tam kostka co wchodzi do cim od tych przycisków .Trzeba ją wyjąć i dać kawałek plastiku lub zapałki by wtyczka w gnieździe się nie gibała lub powyjmować po jednym pinie z kostki i lekko pozaginać .Nie dochodzi masa do przycisków i dla tego się zacina .Powód luźne gniazdo w cim .Można kupić nowy kabelek w aso ale łatwiej i taniej pozaginać piny i sztywno zacisnąć kostkę