Problemy dotyczące użytkowania CD 30 _ CD30 MP3

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#121 Post autor: Anony Mous »

Sig_Man pisze:
Nie ma mute z przycisku, ale można wysterować w kostce.
Tu się kolega myli. Jest funkcja 'mute' w standardzie. Należy przycisnać na okolo 2 sekundy główne pokrętło, to którym włączamy i wyłączamy sprzęt. Choć dla mnie ta funkcja jest bez sensu bo szybciej po prostu wyłączę sprzęt jeśli nagle potrzebuje ciszy, zwłaszcza że ponowne włączenie jest ekspresowe, nawet cd.

Przy okazji przypominam o innych funkcjch, mianowicie strzałka w górę to wielokrotne powtórzenia utworu CD, a strzałka w dół to skanowanie całej płyty, czyli po parę sekund każdy utwór. Jest też funkcja 'random' czyli przypadkowa kolejność odtwarzania, należy chyba przytrzymać przycisk 'cd'

Sig_Man

#122 Post autor: Sig_Man »

Tu się kolega myli. Jest funkcja 'mute' w standardzie. Należy przycisnać na okolo 2 sekundy główne pokrętło, to którym włączamy i wyłączamy sprzęt.
A jeśli tak jest to FAKT MYLIŁEM SIĘ.

P.S. Nie czytałem żadnej instrukcji obsługi :)

tico0

#123 Post autor: tico0 »

kaliope pisze:Tu się kolega myli. Jest funkcja 'mute' w standardzie. Należy przycisnać na okolo 2 sekundy główne pokrętło, to którym włączamy i wyłączamy sprzęt
Testowałem i u mnie (CD30MP3) działa tylko jako on-off, mute za skarby nie mogę włączyć....

Anony Mous

#124 Post autor: Anony Mous »

tico0 pisze: Testowałem i u mnie (CD30MP3) działa tylko jako on-off, mute za skarby nie mogę włączyć....
u mnie działa bez problemu....w instrukcji jest to ujęte, także nie wiem czemu u Ciebie to nie działa. Też mam cd30mp3

Anony Mous

#125 Post autor: Anony Mous »

tico0 pisze:Testowałem i u mnie (CD30MP3) działa tylko jako on-off, mute za skarby nie mogę włączyć....
u mnie w CD30 działanie identyczne - nie działa żadne wyciszanie tylko on/off

Anony Mous

#126 Post autor: Anony Mous »

Żeby nie być gołosłownym, załączam 48 stronę instrukcji radia cd30/cd30mp3
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

może to też zależy od wyświetlacza? Macie GID'y?

Anony Mous

#127 Post autor: Anony Mous »

Mam GID'a i CD30. W mojej polskiej instrukcji do CD30 i CD30MP3 nie ma ani słowa na temat MUTE. Tak jak wcześniej pisałem dłuższe naciśnięcie pokrętła nic nie daje - powoduje wyłączenie radyjka. Może istnienie tej funkcji zależy od tego czy producentem jest Blaupunkt czy Grundig?? :shock:

Anony Mous

#128 Post autor: Anony Mous »

parker pisze:Mam GID'a i CD30. W mojej polskiej instrukcji do CD30 i CD30MP3 nie ma ani słowa na temat MUTE. Tak jak wcześniej pisałem dłuższe naciśnięcie pokrętła nic nie daje - powoduje wyłączenie radyjka. Może istnienie tej funkcji zależy od tego czy producentem jest Blaupunkt czy Grundig?? :shock:
to dziwne....może rzeczywiście to zależy od marki

stapaw
Mieszkaniec
Imię: Paweł
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT

#129 Post autor: stapaw »

kaliope pisze:
parker pisze:Mam GID'a i CD30. W mojej polskiej instrukcji do CD30 i CD30MP3 nie ma ani słowa na temat MUTE. Tak jak wcześniej pisałem dłuższe naciśnięcie pokrętła nic nie daje - powoduje wyłączenie radyjka. Może istnienie tej funkcji zależy od tego czy producentem jest Blaupunkt czy Grundig?? :shock:
to dziwne....może rzeczywiście to zależy od marki
Witam.Chyba tak.Ja mam Grundiga i nie mam"mute",w instrukcji również niema.Pozdrawiam

tico0

#130 Post autor: tico0 »

Znająć podejście opla to pewnie zaprogramowanie odpowiedniego indeksu i już jest funkcja... ;)

Przemcio

#131 Post autor: Przemcio »

W moim CD70Navi MP3 działa MUTE :>

tico0

#132 Post autor: tico0 »

Przemcio pisze:CD70Navi MP3 działa MUTE
Fajnie ale my tu o CD30MP3..... ;)

Idąc tropem kaliope sprawdziłem w mojej instrukcji w języku wroga ;) i w niej też nie ma nic na temat mute..... :/ .

Szymon78

#133 Post autor: Szymon78 »

ja mam CD30MP3 (wślizg płyty u góry) i MUTE działa ;) -choc szybciej to radio wyłączyc na czas rozmowy.. he he.. ale faktem jest ze działa.

Anony Mous

#134 Post autor: Anony Mous »

Szymon78 pisze:.. he he.. ale faktem jest ze działa.
dokładnie...też to zauważyłem....bez sensu funkcja

jaro9

#135 Post autor: jaro9 »

kaliope pisze:
Szymon78 pisze:.. he he.. ale faktem jest ze działa.
dokładnie...też to zauważyłem....bez sensu funkcja
powinni to zrobić na kierownicy

PS. U mnie też nie działa MUTE. Naciśniecie pokrętła od razu wyłącza radio.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”