[A] - calus18 - life 1.6 16V, 2004
[A] - calus18 - life 1.6 16V, 2004
Witam - chciałbym dołączyć do waszego grona, jeden warunek już spełniam - kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Vauxhall Zafira, jest to benzynka, ale za to mały silniczek tylko 1.6 16V, wyposażenie nie za bogate: przednie elektryczne szyby, dwie poduchy, tylne szybki przyciemniane (ale to ręczna robótka), klima, radyjko standardowe, nie ma rewelki, ale mi wystarczy, stan licznika 79000mil (myślę, że to nie za wiele, przed Zafirą miałem Peugeota 307 i sam w dwa lata zrobiłem jakieś 40000 mil). Może ktoś mi napisać jakie są największe wady tego autka???
Ostatnio zmieniony 04 mar 2011, 22:53 przez calus18, łącznie zmieniany 3 razy.
mam do kolegów pytanko !!! co pwinienem w niej wymienic na dzien dobry??? narazie wymieniłem olej rozrzad w pszyszłym tygodniu wymieniam ( co wchodzi w skład??? 1pasek 2 pompa wodna i jakies rolki jeszcze chyba????) czy powinienem wymienić jakies filtry??? klimy chyba nie musze bo dziala i nie smierdzi z niej!
Kolego calus18 na Twoim miejscu powymieniałbym filtry jakie są w Zośce tj; paliwa, powietrza, kabinowy. W skład rozrządu (nie wiem jak jest w silniku 1.6?) pasek,pompa wody i dwie rolki. Nabił i odgrzybił klime. Wszystkie te rzeczy robisz w sumie dla siebie tak by Zośka służyła jak najdłużej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
o to chodzi? http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=14calus18 pisze:dzięki sliczne !!! a powiedz mi sympatyczny kolego thomas32 znajde w necie jakąś stronek do napraw cos w stylu "napraw sam auto" aldo jakis program koleś mial kiedys cos takiego to sie chyba nazywało "ABCDATA"tylko pelna wersja tego programu niezle kosztuje:(
Pzdr.
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
calus18, na temat dodawania zdjęć poczytaj tutaj http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=58
szukałem czytałem nie znalazłem więc zapytałem i dziękuje:):)
[ Dodano: Sob Mar 05, 2011 18:43 ]
witam panowie było ciężko ale :) poszło przedstawiam wam moją nową miłość panowie oto zofia:):)
[ Dodano: Sob Mar 05, 2011 18:45 ]
sorki za jakość zdjęć ale tylko telefonem córki zdjęcia popstrykałem, milego ogladania
[ Dodano: Sob Mar 05, 2011 18:43 ]
witam panowie było ciężko ale :) poszło przedstawiam wam moją nową miłość panowie oto zofia:):)
[ Dodano: Sob Mar 05, 2011 18:45 ]
sorki za jakość zdjęć ale tylko telefonem córki zdjęcia popstrykałem, milego ogladania