Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
darkp1 pisze:Głośniki z tyłu są gorsze po prostu. A radyjka całkiem niezłe montowali, dobra jakość dźwięku jest.
Jeśli mówimy o oryginalnych radiach to nie wiem z której strony one są dobre.
Oryginalne radio wywaliłem po tygodniu bo słuchać tego brzęczenia nie mogłem , wstawiłem zamiast tego starego pioneera 5800 i dopiero z tym radiem gra jako tako.
Mam glośniki na przód helixy dark blue i wzmacniacz ale nie mam czasu na razie żeby to zamontować. Dopiero jak to zrobię to będzie można powiedzieć ,że gra to nieźle.
Ja mam Car 300 (podmienili przy sprzedaży), i jestem zadowolony z grania. Głośniki z przodu mają fajny, ładny bas, wysokotonowe też ładnie gwizdają. Mi odpowiada
Głośniki oczywiście oryginalne, chyba że poprzedni właściciel wymieniał ale bardzo wątpię.
Też miałem CAR300 , jedynej rzeczy której mi brakuje to sterowanie radiem w kierownicy. Ale da się bez tego żyć.
Bas powiadasz ...
Zamontuj lepsze radio , zobaczysz że zagra to dużo lepiej.
x18XE1 nie ma silnika krokowego wolnych obrotów
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia
Podpasuje na pewno bo to oryginał . Ale czy nie lepiej wymienić na CAR 500 ? Przynajmniej miałbyś odtwarzacz cd.
Wróć , ja miałem właśnie car 400. Jak chcesz to Ci mogę sprzedać. Stan idealny z kodem.
x18XE1 nie ma silnika krokowego wolnych obrotów
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia
Od niedawna jestem wlascicielem Zafiry A z 2004r.Mam problem z glosnikami na prawych drzwiach z przodu.Nie graja glosniki wysoko i niskotonowy.Podpinalem je dla z sprawdzenia z lewymi drzwiami i graja.nie wiem gdzie lezy problem.Czy bedzie uszkodzony przewod w drzwiach, czy tez przy radiu jakas koncowka.Dodam ze w aucie zalozony byc zestaw glosnomowiacy do telefonu.Czy on moze w jakis sposob powodowac niegranie glosnikow. Czy zostal jakos przerobiony uklad elektryczny.W tej chwili nie mam podpietego zestawu, wszystko wymontowalem.Co radzicie robic?
sprawdz kolego balans w radiu... jeżeli wszystko z balansem ok to prawdopodobnie końcówka mocy w radiu,, jaki model radia posiadasz??? w miare możliwosci dla sprawzenia radia pdłacz inne radio-bedziesz wiedział czy fakycznie radio jest pyknięte...
Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 22:05 przez arash, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdź w podobny sposób głośniki z lewej strony czyli czy lewy bedzie grał po prawej. Jeśli tak to szukałbym winy w stykach kabli na prawym głośniku lub gdzieś przy radiu (kostki itp.) A jak w ogóle to posprawdzał bym kable.
Czy w chwili kupna wszystko działało, czy auto było bite?
Auto raczej nie wyglada na bite.Radio mam cdr500.sprawdzalem juz glosniki.podpinalem na lewa strone.graly obydwa.niesprawdzalem jeszcze radia i przewodow.w jaki sposob rozlaczyc ta wtyczke na slupku.dodam ze wszystkie inne rzeczy (elektryczne szyby,centralny zamek) dzialaja poprawnie.niedziala tylko prawy glosnik na dzwiach.ustawienia balance tez sa w porzadku.
ale najpierw należy sprawdzić czy w tych otworach nie są wkręcone specjalne śrubki imbusowe, które zabezpieczają te otwory (swego rodzaju zabezpieczenie a właściwie utrudnienie dla potencjalnego złodzieja.
Można też próbować prostej prowizorki, np 4 szt. gwoździ, które po włożeniu do tych otworków należy parami lekko odchylić na zewnątrz i próbować wyciągnąć radio - nie jest łatwo, ale może się udać (zależy jak mocno radio jest osadzone w łączówce znajdującej się z tyłu kieszeni)
Jeśli chodzi o wyjęcie radia to dosyc wygodnie wyjmuje się, jeśli oczywiście nie mamy wyjmaków, szprychamy rowerowymi. Testowałem na sobie, na wyjmaki musiałbym czekac dwa dni a szprychy od ręki i taniej:)
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)