Umieszczenie przycisku od LPG - gdzie?

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
krzysiek82

Umieszczenie przycisku od LPG - gdzie?

#1 Post autor: krzysiek82 »

witajcie
gdzie proponujecie umieścić przycisk od LPG? Jutro montuje gaz, gazownik jak zwykle się zapyta. Chciałbym w miejscu najmniej inwazyjnym, żeby podczas demontażu elementów nie porysowali i nie uszkodzili niczego.
Chciałem na klapce bezpieczników ale to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie. Co proponujecie?

http://img17.allegroimg.pl/photos/128x9 ... 1415811259
Ostatnio zmieniony 24 mar 2011, 18:53 przez krzysiek82, łącznie zmieniany 1 raz.
dariusz.siuchta

#2 Post autor: dariusz.siuchta »

Witaj
Ja miałem zamontowany trochę inny przełącznik z prawej strony kierownicy czyli po przeciwnej jak jest klapka od bezpieczników, na wysokości ok 5-10cm nad kolanami. Teraz mam płaski kwadratowy przycisk od instalacji STAG w miejscu nieużywanego przycisku obok włącznika świateł awaryjnych
jacek76

#3 Post autor: jacek76 »

Ja mam pod popielniczką , na tej pochyłej ściance. Wszystko widać , nie przeszkadza i nie razi.
bondzo001

#4 Post autor: bondzo001 »

Ja mam w miejscu zaslepki od podgrzewania foteli,obok awaryjnych.mysle ze to dobre miejsce,lecz nie planuje juz tej instalki nigdy przenosic do innego pojazdu :)
krzysiek82

#5 Post autor: krzysiek82 »

dziękuje wszystkim za wypowiedzi, gazownikowi zleciłem montaż po prawej stronie kierownicy ale jeśli zrobienie tego będzie wymagało demontażu ramki licznika to umieszczą mi przycisk na klapce bezpieczników to będzie chyba najmniej inwazyjne rozwiązanie.
Awatar użytkownika
oki
Mieszkaniec
Imię: Darek
Auto: Zafira B 2.0 Panorama
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LER
#6 Post autor: oki »

Już po czasie ale może komuś się przyda, u mnie jest w zaślepce pod ręcznym (ta co przykrywa gniazdo diagnostyczne)
krzysiek82

#7 Post autor: krzysiek82 »

oki pisze:Już po czasie ale może komuś się przyda, u mnie jest w zaślepce pod ręcznym (ta co przykrywa gniazdo diagnostyczne)
to też pomysł, ale nie chciałem aby mi demontowali tunel bo wiadomo jak to potem może wyglądać.
DAREK 78

#8 Post autor: DAREK 78 »

ja mam koło lewarka zmiany biegów
grego
Przeglądacz
Imię: Grzegorz
Auto: Opel Zafira B 1.8 Family
Oznaczenie silnika: A18XER
#9 Post autor: grego »

Ja mam również obok lewarka zmiany biegów i sobie chwalę.
Pozdrawiam,
Grzegorz

---------------
Obecnie:
Zafira B 1.8 Family
Fiat Freemont 2.0
Suzuki Marauder 125

Poprzednio były:
Zafira A 1.8
Ford Sierra 2.0 DOHC
Porsche 944, 2.5
dariusz.siuchta

#10 Post autor: dariusz.siuchta »

Zrobiłem fotkę z moim przyciskiem do LPG, może komuś się przyda takie rozwiązanie

Obrazek
Anony Mous

#11 Post autor: Anony Mous »

ja mam również w tym samym miejscu co Dariusz, wygodnie i pod ręką bez kaleczenia tapicerki itp.
Awatar użytkownika
oki
Mieszkaniec
Imię: Darek
Auto: Zafira B 2.0 Panorama
Oznaczenie silnika: Z20LER
#12 Post autor: oki »

Przeniosem przycisk BRC na obudowę tunelu przy lewarku, jest lepiej widoczny wskaźnik ilości LPG i bardziej pod ręką.
Awatar użytkownika
opelmen
Mieszkaniec
Imię: Janusz
Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
Oznaczenie silnika: Z18XER
#13 Post autor: opelmen »

bondzo001 pisze:Ja mam w miejscu zaslepki od podgrzewania foteli,obok awaryjnych.mysle ze to dobre miejsce
Też tak mam
bondzo001 pisze:mysle ze to dobre miejsce
i też tak uważam ;)
Obrazek
Obrazek
LoKi

#14 Post autor: LoKi »

ja mam tak samo jak koledzy wyżej i także chwale sobie to miejsce... :piwo:
waldik782

#15 Post autor: waldik782 »

ja mam na tej samej wysokosci co na zdjaciu ale bardziej po lewej bo mam grzane stołki..sprawdza sie ok!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”