[B]PROBLEM Z IDS+

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#16 Post autor: Lorry »

Może niekoniecznie tylko na PW bo są też inne osoby mające pełnego IDS'a np ja i chciałyby mieć wiedzę na przyszłość ;)

buszmen72

#17 Post autor: buszmen72 »

przepraszam lepiej jak by znalazła się ta wiedza na ogólnym forum bo dokładnie dużo jest nas z pełnym IDS+ więc to sie może przydać a z tego co widzę to bardzo mało jest wiadomości na ten temat na forum a szkoda

[ Dodano: Nie Sty 02, 2011 20:55 ]
Szkoda że kolega kubik_CDTi ma wiedzę na ten temat ale nie bardzo chce się nią podzielić... szkoda ......... :P

kubik_CDTi

#18 Post autor: kubik_CDTi »

Myślę,że Meritum problemu oddałem w moich pierwszych postach.
Kable gniją w izolacjach,dlatego jest ciężko to zdiagnozować,tak samo sprawdzajcie czy centralny zamek zamyka wszystkie drzwi,można się zdziwić :lol:
Jeżeli macie jakieś pytania to pytajcie,o ile będę w stanie to odpowiem.
Pozdrawiam

buszmen72

#19 Post autor: buszmen72 »

Diagnoza w ASO do wymiany czujnik położenia(poziomowania) koła IDS+(lewy przód) koszt czujnika 500zł+robocizna 100zł........miło jak cholera!!!!!! :(

Szymon78

#20 Post autor: Szymon78 »

ojj nie miło.... szukałem kiedyś dla kolegi zamienników amorków z IDS-em i ceny mnie powalały... poniżej 1500pln/szt nie znalazłem

ja sie ciesze ze tego ustrojstwa i wodotrysku nie mam.

kubik_CDTi

#21 Post autor: kubik_CDTi »

po800zł-1200 są ;)

Szymon78

#22 Post autor: Szymon78 »

za sztuke.. :P a wymieniając 2 bo tak trzeba to wyjdzie ponad 1500pln

buszmen72

#23 Post autor: buszmen72 »

Właśnie jestem po wymianie... Czujnik przyspieszenia pionowy -koła+wymiana +kontrola tech =660zł jak na razie wszystko oki kontrolka IDS+ nie świeci w czasie jazdy :)

pawej

#24 Post autor: pawej »

mam również problemy z kontrolką IDS+, od jakichś 2 lata zapala mi się z różną częstotliwością, najcześciej przy wilgotnej pogodzie lub przy manewrach na parkingu, max skręcie itp... jakiś czas temu byłem w serwisie to po diagnostyce komp zaczęli ściemniać o bezpiecznikach :) itp.. generalnie kręcili jak mogli , od razu widac było że nie mają pojęcia o co chodzi, i modlili się tylko żebym im nie zlecił naprawy tego,
darowałem sobie naprawianie tego... przyzwyczaiłem sie do tej lampki...
nie potwierdzam faktu że przy włączonej lampce IDS+ zawieszenie się utwardza czy coś.
to się u mnie dzieje owszem i to znacznie czuć ale jak włącze tryb SPORT. wtedy amortyzatory stają się twardsze ale za to w zakręty wchodzi się jak po szynach.
co do tylnych drzwi i nie zamykania centralnego to również potwierdzam, jakiś rok temu przez 2-3 tygodnie nie zamykały się, potem "się naprawiły" , no ale niestety jakiś miesiąc temu znowu siadły, również przestała się szyba elektrycznie otwierać i głośnik siadł, także czeka mnie wczesną wiosną grzebanie w przewodach przy słupuku drzwiowym, to chyba też dość znana przypadłość zosiek.

robkar9

#25 Post autor: robkar9 »

JA MAM TEN SAM PROBLEM.CZASAMI SIE ZAPALA.NEDZNE ZLACZA PRZY KOLACH.BEDZIE CIEPLEJ TO CHYBA PRZEPROWADZE MODERNIZACJE - WYPIEPRZE TEN OPLOWSKI BADZIEW .OGOLNIE ZENADA W AUCIE ZA 70000 PLN.

Szymon78

#26 Post autor: Szymon78 »

robkar9, nie krzycz....

najprawdopodobniej padł ci czujnik położenia... kolega buszmen72, wymieniał.. koszt podał wyzej.. w skandynaw it poewnie tyle samo bedzie ale w ichnej walucie :(

kandi

#27 Post autor: kandi »

...tfutfu...na szczęście na razie nie mam problemu...

kubik_CDTi

#28 Post autor: kubik_CDTi »

95% problemów z IDS+ to wina kablungu.

kandi

#29 Post autor: kandi »

...i obym nie miał, ale faktem jest, że czym więcej nasze Zośki mają bajerów, tym większe zagrożenie, że je coś zaboli...

kubik_CDTi

#30 Post autor: kubik_CDTi »

Niestety to jest prawda...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”