Zafira A - Jakie głośniki? Gdzie? Montaż - demontaż

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
darkp1

#106 Post autor: darkp1 »

dzarko pisze:Różnica jest. Tak jak w zwykłej kolumnie, jak się zamieni kable, to nic nie będzie słychać.
Będzie słychać, będzie grał w "drugą" stronę.
dzarko

#107 Post autor: dzarko »

Znaczy się będzie słychać ukryte przesłanie? :lol:
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#108 Post autor: MieHor »

Koledzy wróćcie do tematu zasadniczego
olo018

#109 Post autor: olo018 »

Jest to standartowa wtyczka z opla ,na szrocie poszukaj kabli tam gdzie są gwizdki i kup same kable z wtyczką za grosze i potem połącz z dolnymi głośnikami ,możesz po próbować z zamianą kabli w wtyczce co bedzie mieć wpływ na tzw faze głośników ,albo grają na zewnątrz stereo albo do środka ,opis mój jest ogólny ,ale chyba prosty.
v12party

#110 Post autor: v12party »

Witam. Jestem nowym członkiem forum i mam małe pytanie. Chce wymienić sobie głośniki przenie i wiem ze maja mieć wymiary 165cm. Dziś wymierzyłem i głośnik ma z dystansem z czarna obejmą bo chyba on tam na stale klejony jest czy coś to ma 155cm. Jest taki oryginalny. To czy da rade wrzucić w niego większy o 1cm średnicę na 165cm ? Czyli zmieściłbym się z 155cm na 165cm? Bo już pojęcia nie mam. Bo teoretycznie powinno być ok, o ten 1cm w obwodzie więcej ale nie mam pojęcia co robić czy 160cm wrzucić ? Co poradzicie ? Bo się plątam sam już... :?:
Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 23:49 przez v12party, łącznie zmieniany 1 raz.
sQcha

#111 Post autor: sQcha »

Ja mam założone 17 cm, spokojnie wchodzą, tylko trzeba dobrać pierścienie dystansowe.
v12party

#112 Post autor: v12party »

Ok dzięki za wiadomość :mrgreen:
kopras

#113 Post autor: kopras »

witam wszystkich.chce wymienic glosniki w przednich drzwiach .czy trzeba zdemontowac boczki drzwi czy tylko same oslony
kubik_CDTi

#114 Post autor: kubik_CDTi »

Całe boczki
Jarek 67

#115 Post autor: Jarek 67 »

Ja nie demontowalem calych boczkow , bo glosnik da sie wlozyc od dolu po odchyleniu boczku -wczesniej oczywiscie trzeba boczek z dolu wyczepic z zatrzaskow
milosz219

#116 Post autor: milosz219 »

mam zafirę z fabrycznym zestawem glosnomówiącym, zestaw zdemontowałem ale nie gram mi glosnik na prawych drzwiach z przodu.Czy cos bedzie podlączone pod ten glosnik.Czy przy radioodbiorniku z tyłu cos jest wypięte.Glosnik jest sprawny bo podlaczalem na lewej stronie.Co to moze być?Jakie oznaczenia kolorow mają przewody od glosnikow na słupku prawym miedzy drzwiami a karoserią.Jak sprawdzic ze są sprawne?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2010, 19:36 przez milosz219, łącznie zmieniany 1 raz.
BajBus

#117 Post autor: BajBus »

milosz219 pisze:Jak sprawdzic ze są sprawne
zobaczyć czy nie mają przetartej izolacji albo nie są przełamane.
kolory musisz sprawdzić jakie wychodzą od radia, mógł się też poluzować któryś styk przy radiu...
Freshh

#118 Post autor: Freshh »

A ma ktoś z Was zamontowany dodatkowy subwoferek (wzmacniacz) w bagażniku? Jak tak to jaki sposób montażu? Ciekawią mnie rozwiązania audio w Zafirze....
BajBus

#119 Post autor: BajBus »

ja na razie mam pomysł na przeprowadzenie przewodów do wzmacniacza, ale że zestaw mam trochę za duży (gabarytowo) i nie praktyczny jak na zośkę to go nie montuję...
sebadelta

#120 Post autor: sebadelta »

witam jaki masz ten sposób na kable nie mogę znalesć żadnej dziury pod maska żeby dostać się do wnętrzna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”