Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam, mam wzmacniacz i szukam jakiejś dziury żeby wprowadzić kable od akumulatora do środka auta i nic nie mogę znaleźć podłączał ktoś proszę o pomoc jak te kable wpuścić
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 18:39 przez sebadelta, łącznie zmieniany 2 razy.
Jest bardzo dobrze dostępny otwór pod przewodami od nagrzewnicy jest on zaślepiony gumowym korkiem,od strony kabiny będzie widoczny w prawo nad pedałem gazu..Ja mam wprawdzie diesla ale otwory technologiczne są takie same,chyba że w benzynie coś tamtędy jest poprowadzone..
szukałem na forum żaden temat o montażu wzmacniacza nie wyskoczył. ten korek to jest taki duży biały średnica koło 10cm? i gdzie on wychodzi gdzieś pod silnikiem z drugiej strony może jakieś foto ma ktoś czy jak wyjmę to nie będzie się woda dostawać
Czy można wzmacniacz podpiąć pod zasilanie z zapalniczki ? czy tam jest za mały przekrój kabla ? Bo okazało się że mam gniazdo zapalniczki w trzecim rzędzie siedzeń, i kombinuję jak podłączyć aktywną skrzynkę
Otwierasz maskę silnika, przyświeć sobie latarką i mniej więcej na środku grodzi za turbina ok. 20 cm poniżej podszybia jest gumowa zaślepka na fabrycznym otworze fi ok. 20 mm
Nie zauważyłem, że masz benzynowy - myślę jednak, że konstrukcyjnie nadwozia niczym się nie różnią i szukaj tak jak napisałem za silnikiem na środku ściany grodziowej ok. 20 - 30 cm poniżej szyby czołowej, nic innego Ci nie wymyślę
Może to kogoś zainteresować ale znalazłem bardzo dobre miejsce na przeciągnięcie plusa z akumulatora np. do tyłu auta. Wystarczy zdjąć tablicę z bezpiecznikami i w lewym górnym rogu za tablicą idzie linka do otwierania maski, tym samym kanałem można swobodnie przeprowadzić plusa. Dostęp dość wygodny i szybki przede wszystkim. Plus będzie przechodził z lewej strony podszybia z zewnątrz jak próbujecie się dostać do spryskiwaczy.
sebadelta pisze:tez nad tym myślałem ale tam będzie trzeba robić dziurę a tam jest rynna na wodę która zcieka
Nic nie trzeba robić żadnej dziury, tam jest juz otwór idzie tam linka od otwierania maski, jakoś woda tędy wcześniej nie leiciała to z dodatkowym kabelkiem też nie będzie leciała, ja tak przeprowadziłem i jest idealnie