Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witajcie
zauważyłem to po montażu lpg ale wcześniej pewnie też tak było. Jakoś nienaturalnie słychać coś szumi dosyć głośno. Paski nowe, rozrząd też. Czy to normalne?
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 09:19 przez krzysiek82, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziwny dźwięk z prawej strony może być spowodowany początkiem uszkodzenia łożysk pompy wspomagania ewentualnie alternatora...Jak na postoju kręcisz kierownicą to ten dźwięk nie przybiera na sile..
H,Łajszczak pisze:Dziwny dźwięk z prawej strony może być spowodowany początkiem uszkodzenia łożysk pompy wspomagania ewentualnie alternatora...Jak na postoju kręcisz kierownicą to ten dźwięk nie przybiera na sile..
Będę musiał sprawdzić, bo nie miałem okazji jeszcze kręcić kierownicą i jednocześnie nasłuchiwać. Pasek nie może być przecież zbyt mocno naciągnięty bo jest napinacz.
Może być zużyte łożysko rolki napinacza paska od alternatora. U mnie też szumi ta rolka. Chciałem wymienić samą rolkę ale niestety jest zużyte również ramię napinacza. Już zakupiłem cały napinacz z rolką i w poniedziałek jadę wymieniać. Koszt napinacza to 165 zł.
krzysiek82 czy ten dźwięk słyszysz w kabinie czy jak otworzysz maskę,spróbuj wyłączyć i włączyć klimę,często łożysko klimy daje też takie dziwne dźwięki..
Zasugerowany przez kolegę radziko wymieniłem napinacz i pasek pracuje zupełnie inaczej. Wcześniej czasami wręcz klekotał nie do zniesienia. Do mojego silnika X18XE1 znalazłem na allegro (ciężko) napinacz firmy Ruville, ale za ponad 200 zł