Zafira A - Jakie głośniki? Gdzie? Montaż - demontaż
Moderator: Sebu$
Witam Panowie.
Wymieniłem głośniki w drzwiach tylnych. Dałem głośniki firmy POWERBASS. Drzwi obustronnie (wewnątrz i zewnątrz) wygłuszyłem matami SOUDAL .
Efekt przeszedł moje oczekiwania. Różnica jest kolosalna. Niski ton nabrał soczystości i nic nie dzwoni.
]
W najbliższym czasie pora na drzwi przednie. Też POWERBASS ale 165 mm .
Wymieniłem głośniki w drzwiach tylnych. Dałem głośniki firmy POWERBASS. Drzwi obustronnie (wewnątrz i zewnątrz) wygłuszyłem matami SOUDAL .
Efekt przeszedł moje oczekiwania. Różnica jest kolosalna. Niski ton nabrał soczystości i nic nie dzwoni.
]
Prawy głośnik w drzwiach zaczął "charczeć", co oznacza, że dokańcza żywota.
Jak się do niego dobrać?
Jakie tam są głośniki?
Czy musi być taki sam, czy też można zastosować jakiś zamiennik?
Jak się do niego dobrać?
Jakie tam są głośniki?
Czy musi być taki sam, czy też można zastosować jakiś zamiennik?
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
może być inny głośnik, a cała reszta jest opisana w tym temacie
Ostatnio zmieniony 04 lip 2011, 16:05 przez BajBus, łącznie zmieniany 1 raz.
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
Witaj !!!!marwisn pisze:Witam Panowie.
Ja również zastosuję zestaw głośników firmy POWERBASS bo miałem je w poprzednim autku i pomimo ze drzwi nie były wytłumione pięknie grały a to były zaledwie 13tki ....
Widzę że podpiąłeś się pod fabryczną instalację i nie dołożyłeś tweeterów w drzwiach tylnych??? Ja na przodzie zdecydowałem się na trochę odważniejszą zabawę: Zamontuję całkiem nową instalację począwszy od radioodbiornika poprzez wzmacniacz (w bagażniku) aż do zwrotnicy która będzie w drzwiach...no i dalej na tweeter i średniotonowy... będzie ciężko ale myślę że dam radę - najgorsze będzie przeciągnięcie kabli głosnikowych z kabiny do drzwi...
Mam pytanko:
Ile materiału (na oko) potrzebowałeś żeby okleić jedne drzwi?
Ja mam 20 szt. mat akustycznych o wymiarach 25x50 cm i poza tym rolke (chyba 10 metrów szer.20 cm) tej taśmy dekarskiej SOUDAL.... i nei wiem czy to mi wystarczy.....
Czekam zatem na rady-dorady
Na przyklad takie:
http://allegro.pl/powerbass-s-6c-promoc ... 29658.html
tylko trzeba oczywiscie zamontować je na dystansach...
polecam bo grają pięknie !!!
http://allegro.pl/powerbass-s-6c-promoc ... 29658.html
tylko trzeba oczywiscie zamontować je na dystansach...
polecam bo grają pięknie !!!
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Tu masz link do tych samych głośników http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... rBass+S-6C
Ja mam w bagażniku wzmacniacz 4-kanałowy który napedza odseparowany zestaw głośników przednich oraz niewielką skrzynię basową (glośnik średnicy 25cm.) jednak do tej pory nie moge się zabrać za umocowanie wzmacniacza w bagażniku... więc sobie leży luzem dociśnięty przez skrzynię do oparcia.... umieszcze wkrótce fotki...ale przyznam że gra pięknie szczególnie przy muzyce rockowej/metalowej...choc przy pop/disco też daje radę - muszę tylko zmieniać odpowiednie ustawienia w radioodtwarzaczu.Freshh pisze:A ma ktoś z Was zamontowany dodatkowy subwoferek (wzmacniacz) w bagażniku? Jak tak to jaki sposób montażu? Ciekawią mnie rozwiązania audio w Zafirze....