CB_Radio - jakie, gdzie i jak zamontować, anteny - jakie?
Moderator: Sebu$
Witam.Kilka postów wyżej również opisywałem problem "pierdzenia" w cb radiu w mojej Zafirze. Metodą prób i błędów,spędzeniu kilku godzin pod sklepem CB znalazłem radio i antenę które spełaniają moje oczekiwania i nie "pierdzą".Jest to radio CB President Walker + antena Sirio Turbo 1000 na magnesie. Radio zamontowałem pod wył. świateł z lewej strony, antena stoi sobie w lewym tylnym narożniku dachu a zasilanie podciągnięte bezpośrednio z akumulatora.
Ja też zamontowałem radyjko pod włącznikiem świateł , nic nie przeszkadza i jest pod ręką ,
Osobiście przykręciłem uchwyt radia wkrętami ( dziurami będę się martwił przed sprzedażą) , rzepu nie polecam radio kiepsko się trzyma a przy jakimś dzwonie albo ostrym hamowaniu to możesz mieć niezłą cegłówkę latającą po samochodzie
Osobiście przykręciłem uchwyt radia wkrętami ( dziurami będę się martwił przed sprzedażą) , rzepu nie polecam radio kiepsko się trzyma a przy jakimś dzwonie albo ostrym hamowaniu to możesz mieć niezłą cegłówkę latającą po samochodzie
Jak kiedyś wrzuciłem zdjęcia mojego alana 28 umieszczonego pod włącznikiem to był krzyk , że w razie "bum" stracę kolano. Ale to jedyne sensowne miejsce na umieszczenie dużego radia w aucie.Zlooty pisze:Ja też zamontowałem radyjko pod włącznikiem świateł , nic nie przeszkadza i jest pod ręką
Teraz mam cobrę 29 , też w tym samym miejscu i jestem super zadowolony , z radia. Już nie raz mnie pytali z czego "lecę"
Alana nie sprzedałem. To piękne radio , z bardzo dobrym odbiorem , dobrymi filtrami ale niestety dość kiepską modulacją .Dlatego kupiłem Cobrę. Ale alan ma u mnie dożywocie
A ja pokusiłem się o zamontowanie CB pod popielniczką w miejscu gdzie jest miejsce na kubki. Pasuje idealnie nie przeszkadza w zmianie biegów no i wszystko pod ręką.
Alan 109 i Sirio Snake 27 na uchwycie "klapowym". Śmiga jak ta lala. (jak sprzątnę w środku to wstawię fotki.
Rozważam jeszcze przeniesienie anteny w fabryczny otwór antenowy w dachu a antenę od radia dać np. na szybę ale to rozważania na cieplejsze dni. Pozdrawiam 73 !! dla wszystkich.
Alan 109 i Sirio Snake 27 na uchwycie "klapowym". Śmiga jak ta lala. (jak sprzątnę w środku to wstawię fotki.
Rozważam jeszcze przeniesienie anteny w fabryczny otwór antenowy w dachu a antenę od radia dać np. na szybę ale to rozważania na cieplejsze dni. Pozdrawiam 73 !! dla wszystkich.
To może coś takiego - ale sprawdz jeszcze na allegro może będzie taniejZAKROPIOLO pisze:Rozważam jeszcze przeniesienie anteny w fabryczny otwór antenowy w dachu a antenę od radia dać np. na szybę ale to rozważania na cieplejsze dni.
http://www.alkamer.pl/esklep/product_in ... cts_id=668
nie polecam tego urządzenia, miałem i podziękowałem za takie wynalazki. Zasięg fatalny, zakłócenia ogólnie beznadzieja.janusz822 pisze:To może coś takiego - ale sprawdz jeszcze na allegro może będzie taniejZAKROPIOLO pisze:Rozważam jeszcze przeniesienie anteny w fabryczny otwór antenowy w dachu a antenę od radia dać np. na szybę ale to rozważania na cieplejsze dni.
http://www.alkamer.pl/esklep/product_in ... cts_id=668