Sprężyny Zafira A
Moderator: Sebu$
- 12Marek
- Bywalec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira Tourer 2.0 CDTI Ecoflex
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Dzieki za ofertę ale muszę się pozbierać z tym co się narobiło
Negatywa nie wystawię, bo chcąc mieć pewność, że to będą te i takie jakie potrzebuję dogadaliśmy się telefonicznie Jakby to było na allegro to juz dawno bym mu nega wywalił... Ale jak mnie wkurzy to kupię od niego przez Allegro byle gówno i w komentarzu napiszę jak było ze sprężynami
Dziś komórki nie odbierają ale na stacjonarnym był gość, który kazał sobie od nowa wszystko mailem opisać i obiecał, że dowie się jak sprawa wygląda i odpowie
Zobaczymy....
Jak nie to zgłaszam na policję, niech mają chłopaki zajęcie
Miesiąc czasu zmarnowałem i 300 zł
Miałbym już dawno zamontowane Kayaby i święty spokój ale uwierzyłem we wzmocnione Jamexy
Ciekawe jak będzie z odzyskaniem za nie kasy?
Pewnie to będzie kolejny rozdział tego wątku
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Sty 22, 2011 18:35 ]
Czy ktoś wie co oznacza na sprężynach przysłanych mi jako tylne do Zafiry A napis SD na dotychczasowych miałem QC.
Sprawa pilna !
Negatywa nie wystawię, bo chcąc mieć pewność, że to będą te i takie jakie potrzebuję dogadaliśmy się telefonicznie Jakby to było na allegro to juz dawno bym mu nega wywalił... Ale jak mnie wkurzy to kupię od niego przez Allegro byle gówno i w komentarzu napiszę jak było ze sprężynami
Dziś komórki nie odbierają ale na stacjonarnym był gość, który kazał sobie od nowa wszystko mailem opisać i obiecał, że dowie się jak sprawa wygląda i odpowie
Zobaczymy....
Jak nie to zgłaszam na policję, niech mają chłopaki zajęcie
Miesiąc czasu zmarnowałem i 300 zł
Miałbym już dawno zamontowane Kayaby i święty spokój ale uwierzyłem we wzmocnione Jamexy
Ciekawe jak będzie z odzyskaniem za nie kasy?
Pewnie to będzie kolejny rozdział tego wątku
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Sty 22, 2011 18:35 ]
Czy ktoś wie co oznacza na sprężynach przysłanych mi jako tylne do Zafiry A napis SD na dotychczasowych miałem QC.
Sprawa pilna !
- 12Marek
- Bywalec
No cóż, moje Jamexy nie sprawdziły się i bez problemu odzyskałem kasę. Choć wtopiłem na przesyłce
Natomiast ta firma:
http://www.opel-ewos.pl
jest dla mnie "spalona" i jak najbardziej NIE polecam zakupów u nich.
Przestałem się bawić w wydzwanianie. Wysłałem wezwanie do zwrotu kasy, a jak nie odpowiedzieli złożyłem sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta. Może On się z nimi jakoś dogada?
Na razie cisza
Pozdrawiam
Natomiast ta firma:
jest dla mnie "spalona" i jak najbardziej NIE polecam zakupów u nich.
Przestałem się bawić w wydzwanianie. Wysłałem wezwanie do zwrotu kasy, a jak nie odpowiedzieli złożyłem sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta. Może On się z nimi jakoś dogada?
Na razie cisza
Pozdrawiam
- 12Marek
- Bywalec
Z mojej historii wynika, że tylko orginał!
Do "normalnej" Zośki dawali QC (mam znów takie i jest o.k. ) ale jak dzwoniłem do serwisu to podali, że do auta z orginalnym hakiem były bodajże (ale dopytaj) HC
Nie bierz SD bo du** siedzi...
Jak ktoś chce to mam dwie
Przy okazji podsumowuję sprawę:
oddanie sprawy do Rzecznika Praw Konsumenta to był kompletny nonsens! Parodia i zmarnowany czas! Zero odzewu, zero kontaktu tak ze sprzedawcą jak też rzecznikiem! To chora instytucja powołana dla picu o żadnej mocy!
Sprawę oddałem rzecznikowi w styczniu.
W marcu wysłała do sprzedawcy list z wezwaniem do wyjaśnienia.
Facet się odlał i tak sprawa przebujała się do sierpnia, bo nie mogłem rzeczniczki ani osobiście ani na telefon w biurze złapać. Na maile nie odpisywała (podobno chorowała). Jak ją w końcu dopadłem to wysłała ponowne zapytanie do gościa a jak nie odpowiedział to wysłała mi maila, że facet to olewa i może mi pomóc pisać pismo do sądu.
Ale do dziś nie udało mi się z nią skontaktować
Zresztą nie wiem już czy chcę....
Bez sensu
Dziwić się że robią ludzi w .... przez internet jak tak działa instytucja powołana do walki z przeginaczami?
Ponawiam adres ku przestrodze:
mnie oszukali!
Do "normalnej" Zośki dawali QC (mam znów takie i jest o.k. ) ale jak dzwoniłem do serwisu to podali, że do auta z orginalnym hakiem były bodajże (ale dopytaj) HC
Nie bierz SD bo du** siedzi...
Jak ktoś chce to mam dwie
Przy okazji podsumowuję sprawę:
oddanie sprawy do Rzecznika Praw Konsumenta to był kompletny nonsens! Parodia i zmarnowany czas! Zero odzewu, zero kontaktu tak ze sprzedawcą jak też rzecznikiem! To chora instytucja powołana dla picu o żadnej mocy!
Sprawę oddałem rzecznikowi w styczniu.
W marcu wysłała do sprzedawcy list z wezwaniem do wyjaśnienia.
Facet się odlał i tak sprawa przebujała się do sierpnia, bo nie mogłem rzeczniczki ani osobiście ani na telefon w biurze złapać. Na maile nie odpisywała (podobno chorowała). Jak ją w końcu dopadłem to wysłała ponowne zapytanie do gościa a jak nie odpowiedział to wysłała mi maila, że facet to olewa i może mi pomóc pisać pismo do sądu.
Ale do dziś nie udało mi się z nią skontaktować
Zresztą nie wiem już czy chcę....
Bez sensu
Dziwić się że robią ludzi w .... przez internet jak tak działa instytucja powołana do walki z przeginaczami?
Ponawiam adres ku przestrodze:
mnie oszukali!
A ja się podzielę swoim doświadczeniem ze sprężynami tylnym w mojej zafirze. Wymiana sprężyn z powodu pęknięcia jednej z nich. Na wstępnie odradzono mi kupno sprężyn firmy Jamex i Hart . Więc kupiłem sprężyny ze "środkowej półki " ( ponoć ) firmy Magnum .Koszt to 180 zł za sztukę. Po założeniu du** samochodu siadła ze 4 cm niżej w stosunku do oryginalnych sprężyn. No fatalnie to wyglądało, zero prześwitu między błotnikiem a kołem a pewno po zapakowaniu z tyłu osób i bagażu to by kuper szurał po ziemi. Więc oddałem je i powiedziałem z to nie są sprężyny do mojego auta . Kupiłem sprężyny wzmacniane szwedzkiej firmy Lesjofors i teraz jest ok . Koszt 220 zł za sztukę ale widać różnicę. Są grube,masywne a jedna waży tyle co tamte dwie. Tak że morał z tego taki że nie ma co oszczędzać .