[B] Skrzypiąca osłona głośnika

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#16 Post autor: Anony Mous »

norbert_p pisze:Czy u Was też coś stuka z tyłu auta (jakby w bagażniku)? Wydaje mi się, że to roleta (jej osadzenie w tych rowkach)...
Nic podobnego nie zarejestrowałem swoimi zmysłami.
smaru

#17 Post autor: smaru »

ja mialem na poczatku stukanie jakby z bagaznika
sprawdz czy roleta dobrze jest zainstalowana bo u mnie zle siadziala - potem kosz na zapas...
u mnie w koncu okazalo sie ze wystarczylo zamek przesmarowac - nalozylem gruba warstwe i cisza nastala momentalnie
DaRek7

#18 Post autor: DaRek7 »

A może poprostu coś masz w którymś ze schowków takiego luzem latającego i robi hałas :lol:
hatson

#19 Post autor: hatson »

Witam,

do szalu doprowadza mnie ta plastikowa nakladka na srodku kokpitu, w ktorej jest (chyba) antena GPS (taki dzyndzel) trzeszczy mi to cholerstwo, ze szalu dostaje podczas jazdy. Caly czas tego nasluchuje. Jak to wyciagnac, zeby ewentualnie cos pokombinowac z usztywnieniem ?

pozdrawiam i Wesolych Swiat
Pawel
smaru

#20 Post autor: smaru »

koledze chyba chodzi o osłonę głośnika środkową - poczytaj ten temat od początku.

btw ten dzyndzel to nie antena - to od klimy bodajże czujnik nasłonecznienia
antena gps jest w podstawie zwykłej anteny na dachu
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 21:08 przez smaru, łącznie zmieniany 1 raz.
daniel120zafira

#21 Post autor: daniel120zafira »

Są dwa rozwiązania:
1 kilka kropel kleju cyjanopanu lub kropelki co kilka centymentrów aby się to pokleiło i nie drgało podczas jazdy.
2 zdemontowanie całego tego górnego plastiku razem z tą siatką głośnikową, aczkolwiek rozbierałem to raz i od nawiewów idzie łatwo ale przy tej siadce w dół idą długie bolce plastikowe i trzeba dużo siły użyć aby ten cały plastik wyskoczył.
Po rozebraniu zdemontowałem tą siadkę czarnym silikonem objechałem na około i spowrotem wcisnąłem siatke. Problem znikł. To się dzieje we wszystkich zafirach Ci co mają tam głośnik to może nie mają problemu.
Tam jest czujnik nasłonecznienia od klimy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”