Podłokietnik kierowcy i pasażerów na tylnej kanapie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
darekimi

#16 Post autor: darekimi »

Panowie mam zdjecia rozebranego podłokietnika.Mozecie mi powiedziec co w nim jest nie tak

Zdjecia

licznik

#17 Post autor: licznik »

[quote="darekimi"]Panowie mam zdjecia rozebranego podłokietnika.Mozecie mi powiedziec co w nim jest nie tak

na tym półksiężycu z ząbkami urwany jest taki mały pręcik widać miejsce gdzie był i to stwarza problem że podłokietnik nie działa(mam tak samo)

darekimi

#18 Post autor: darekimi »

Okey polksiezyc rozwiercony poszlo nawet niezle dobrym wiertelkiem na wiertarce stolowej zabite stalowym trzpieniem i dziala jak talala...DZIEKI PIWKO sie nalezy

licznik

#19 Post autor: licznik »

darekimi pisze:Okey polksiezyc rozwiercony poszlo nawet niezle dobrym wiertelkiem na wiertarce stolowej zabite stalowym trzpieniem i dziala jak talala...DZIEKI PIWKO sie nalezy
A czy za drobną opłatą mi też to naprawisz, bo próbowałem ,dwa wiertła złamałem i nic z tego nie wyszło

darekimi

#20 Post autor: darekimi »

Kolego ten trzpien z polksiezyca sie dobrze rozwierca a co do drugiego tam z trybami to ja go wybilem poszet smialo.Polksiezyc rozwierc na wiertarce stolowej najpewniejsze i napewno pojdzie.Przeciez za takie male conieco niebral bym kasy

darekimi

#21 Post autor: darekimi »

Panowie okazja z allegro nieprzegapic

Podłokietnik

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#22 Post autor: BajBus »

darekimi, do linków z allegro jest inny temat...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

Diesel

#23 Post autor: Diesel »

Gdyby ktoś był zainteresowanym takim podłokietnikiem to mam nowy oryginalny który jest mi już zbędny a go nawet nie zamontowałem w razie czego prosze na PW
dodaje jeszcze zdjęcia sorki za rozmiar ale już mi się nie chciało obrabiać :
1
2
3
4
5
6
7
w skład tego zestawu wchodzi to co na zdjęciu:
podłokietnik, mechanizm oraz osłonka

GREGOR7803

#24 Post autor: GREGOR7803 »

Witaj DIESEL,jestem zainteresowany podłokietnikiewm podam numer tel 608 325 841 napisz eska to oddzwonie i sie dogadamy.
Pozdrawiam.

Diesel

#25 Post autor: Diesel »

Niestety podłokietnik nie został sprzedany bo kupującemu wyskoczyły inne problemy tak więc dalej zapraszam ewentualnie jutro podam link do aukcji na allegro

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#26 Post autor: BajBus »

Diesel, jeśli chcesz sprzedać to daj ogłoszenie w dziale giełda...

a moder jak będzie miał chwilę niech posprząta temat ;)
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

Diesel

#27 Post autor: Diesel »

raczej nie bedzie takiej potrzeby bo dziś przy wolnej chwili idzie na allegro

giant19s

#28 Post autor: giant19s »

Jak w temacie,
mam problem z podłokietnikiem kierowcy. Dokładniej jest on luźny i nie utrzymuje swojej pozycji tylko opada czy to w tył czy w przód w zależności od położenia.
Jego demontaż ogranicza się do zwykłego wyciągnięcia podłokietnika, że bym powiedział po paru ruchach podłokietnikiem sam wylatuje :P
Moje pytanie: Jak mocowany jest podłokietnik oraz czy ma ktoś jakiś pomyśl aby zaradzić coś na ową usterkę żeby podłokietnik nie wypadał i trzymał ustawioną pozycję.

Wszelkie propozycje mile widziane :)

arash

#29 Post autor: arash »

kolegogiant19s, jeżeli masz podłokietnik przykręcany do fotela kierowcy, to musisz odchylić tylni platkik maskujący na tyle fotela.. wystarczy go delikatnie podwarzyć. podłakietnik przymocowany jest na 3 śruby układ trójkata i musi byc jeszcze na pręcie wychodzącym z fotela zawleczka-zabezpieczenie żeby sam pręt nie wypadł podczas użytkowania.. co do naprawy nie pomogę ale było już coś podobnego na forum... poszukaj w SZUKAJCE napewno coś znajdziesz.. powodzenia

darkp1

#30 Post autor: darkp1 »

Bo wysokość podłokietnika ustawia się na takich ząbkach, możliwe że mechanizm jest luźny i ząbki nie zaskakują.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”