[B]Problemy z BC
-
- Bywalec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira B 1,9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jak przyprowadziłem zośkę z Niemiec to też byłem zły na siebie że kupiłem taki samochód gdzie jest tylko telefon i radio. Okazało się, że niepotrzebnie się złościłem bo przyjechał do mnie koleś i aktywował mi zakładkę o której mówisz. Komputer pokładowy mam do dzisiaj. Niestety, nie udało mi się przejść na j. polski mimo że został wgrany. Jednak tak jak piszesz po wyłączeniu i ponownym włączeniu już po polsku niczego nie było. Koleś mówił, że trzeba mieć płytę z odpowiednim programem i wgrać. Zamierzałem to zrobić, ale już się przyzwyczaiłem i nie będę tego zmieniać. Jeśli chodzi o twój komputer pokładowy to pewnie Twój mechanik coś przeoczył bo raczej na pewno można to aktywować. Ponadto jest jeszcze kilka innych ukrytych ciekawych funkcji, które można uaktywnić. U mnie zrobił to po koleżeńsku kolega tycik. Dowiedziałem się o tych funkcjach dopiero po roku eksploatacji zośki
Witam,
zaobserwowałem ciekawe wskazania BC na postoju. W normalnej sytuacji spalanie oscyluje w granicach 0,7-0,8 l/h. Wykonując cykliczne wciskanie pedału hamulca zasadniczego, można zejść nawet do 0,2 l/h. Możecie to jakoś wytłumaczyć. Czy u Was jest podobnie.
zaobserwowałem ciekawe wskazania BC na postoju. W normalnej sytuacji spalanie oscyluje w granicach 0,7-0,8 l/h. Wykonując cykliczne wciskanie pedału hamulca zasadniczego, można zejść nawet do 0,2 l/h. Możecie to jakoś wytłumaczyć. Czy u Was jest podobnie.
cos w tych DTH-ach jest magicznego...
moje wskazanie (skrzynia automat -wiec wieksze obciązenie na biegu jałowym)
Uploaded with ImageShack.us
moje wskazanie (skrzynia automat -wiec wieksze obciązenie na biegu jałowym)
Uploaded with ImageShack.us
Czy ktoś mógłby mi pomóc? Wczoraj wracając wieczorem w deszczu zauważyłem, że mój wyświetlacz w CD70 zaczyna falować. Po kilkunastu kilometrach przestał jakby się nagrzał, odparował... Nie wiem. Dzisiaj z rana zauważyłem natomiast, że jak wyłaczyłem światła to przestał. Jak je ponownie włączyłem to znowu zaczął falować. Jak było sucho na dworze i wilgotność była niższa to wszystko było ok. Zaczęły się deszcze, zaczęły się problemy. Nie chcę, aby się przypadkiem całkiem spalił... Dodam, że wszystkie funkcje panelu sterowania działają normalnie, podświetlenie, klimatyzacja itp. Chodzi mi o sam wyświetlacz...