Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
już to rozgryzłem ale dzięki. niestety na krótko. znowu się rozkodował i ten sposób juz nie działa, oprócz tego radio po wyłączeniu kluczyka nie wyłącza się, blokada kierownicy nie działa oraz przy otwartych drzwiach brzęczyk hałasuje pomimo tego iż wszystko mam wyłączone. bezpiecznik?
P.S.
Przestało padać więc poszedłem do auta i wyciągałem bezpieczniki po kolei i nic to nien dało. wlazłem do auta wsadziłem kluczyk do stacyjki, zapłon następnie zgasiłem i qfa wróciło wszystko do normy. Ma ktoś z Was pomysł o co cho?
qba1970 pisze: przy otwartych drzwiach brzęczyk hałasuje pomimo tego iż wszystko mam wyłączone. bezpiecznik?
P.S.
Przestało padać więc poszedłem do auta i wyciągałem bezpieczniki po kolei i nic to nien dało. wlazłem do auta wsadziłem kluczyk do stacyjki, zapłon następnie zgasiłem i qfa wróciło wszystko do normy. Ma ktoś z Was pomysł o co cho?
qba1970 pisze:możliwe że stacyjka ale dlaczego nie działał central w tym czasie z pilota? jak ustąpiły objawy to wszystkie.
A no jak przekręcisz w sprawnej to napięcia pojawiają sie bez przeszkód,a do kodowania potrzebne jest napięcie a jego nie było.A blokada jest mechaniczna i wskazuje na zużytą stacyjke.
Czyli nie długo może ci sie coś nie przyjemnego stać z powodu stacyjki.
Stacyjka ci nie odbija(po wyciagnieciu klucza stacyjka musi odbic wtedy wylancza radio buczek i wlancza blokade) psiknij do stacyjki WD40 albo inny czynnik smarujacy i pokrac kluczykiem powinno pomoc. A szyby sprubuj zaprogramowac(szyba w dol do oporu i przyczymaj na kilka sekund potem w gore do oporu i przyczymaj kilka sekund)
podziękowania dla kolegi darkp1 za porade odnośnie kodowania kluczyka oraz dla samsona za szyby . czy można powiązać usterkę mechaniczna " chwilową " blokady kierownicy z chwilowymi usterkami elektrycznymi kluczyka, brzęczka, szyb i radia? Poza tym że wszytstkie były w tym samym czasie?
Blokada jest mechaniczna i niema nic wspólnego z elektryką.
Tu leżał częściowo twój problem.
A tu mechaniczny problem.
Co do chwilowej blokady to możliwe że już wkrótce możesz przyjechać na lawecie po zablokowaniu sie stacyjki.