Renowacja skórzanej kierownicy

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anony Mous

Renowacja skórzanej kierownicy

#1 Post autor: Anony Mous »

Witam.

Czy ktoś stosował coś takiego :

Renowacja skóry

Moja kierownica na samej górze ma przebarwienia - auto pochodzi z Włoch i słońce zrobiło swoje.
Czy ktoś może stosował ten sposób, w jaki sposób i jakie efekty. A może jakiś inny preparat ? Oczywiście wykluczam ponowne obszycie skóry bo moją jest ok po za tym odbarwieniem na samej górze.

Zafirek

#2 Post autor: Zafirek »

witam.kupiłem kiedyś podobny zestaw u mnie się nie sprawdził.po jakims czasie kiera wyglądała tak samo,zaznaczam jednocześnie że nie jest to ten sam zestaw pozdrawiam

speedy

#3 Post autor: speedy »

Ja w swojej zośce kupiłem skórzaną nakładkę na kierownicę i sam obszyłem (czas obszycia o 1h). Może nie wygląda to jak orginał ale zabezpiecza kierownicę przed przetarciami i innymi rzeczmi działającymi na kierownicę.
Wcześniej ten sam zabieg zrobiłem w swoim oplu Vivaro (wtedy nowym) przejechałem ok 250 000 aż do teraz (do przetacia). Ściągnąłem starą nakładkę aby założyć nową. Efekt- kierownica pod nakładką wygląda jak nowa. Wiem, że nakładki sprzedawane są wg średnicy kierownicy z tolerancją do 2 cm.
koszt-20-30 zł

Anony Mous

#4 Post autor: Anony Mous »

speedy pisze:Ja w swojej zośce kupiłem skórzaną nakładkę
Odpada. Nie podoba mi się to. Nie po to mam kierownicę skórzaną aby nakładać na to jeszcze coś. Chyba w późniejszym terminie skuszę się na ten preparat.

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#5 Post autor: Dziadek13 »

To zwykła farba do skór nazywa sie wilbra koszt 4.50 zł w chemicznych sklepach.
Obrazek
najlepiej sprawdza sie mały wałeczek malarski z gąbki po wyschnięciu można delikatnie przetrzeć szmatką zamoczoną w jakimś rozpuszczalniku ja to robiłem acetonem żeby wyrównać po malowaniu nierówności długie pociągnięcia szmatką wychodzi to ładnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”