[A]Montaż tarcz podświetlanych INDIGLO - komentarze

Modyfikacje dla Zafiry A
Wiadomość
Autor
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#31 Post autor: Harry200 »

Efekt jest super :D ,jak tylko znajdę czas to zdemontuję swoje i wyślę im do pokarbonowania.Trochę głupio będzie tylko jeździć z przewodami na wierzchu do czasu wykonania karbonowania.
guma75

#32 Post autor: guma75 »

Koledzy mam pytanko mam zamiar założyć alu ramki na zegary :D czy trzeba odłączyć akumulator?
Harry200
Zafiromaniak
#33 Post autor: Harry200 »

U siebie jak wyciągałem licznik to nie odłączałem akumulatora,jedna wtyczka z zabezpieczeniem do odłączenia..
marwisn

#34 Post autor: marwisn »

Zawsze grzebiąc przy elektryce lepiej odpiąć zasilanie. Obejrzyj ten filmik. Odpowie na wiele Twoich potencjalnych pytań ;) .

Do kompletu zamontuj jeszcze takie ramki. Rozjaśnia trochę wnętrze auta.
guma75

#35 Post autor: guma75 »

Koledzy mam problem wszystkie śrubki poodkręcane z kokpitu . Radia nie moge wyciągnąć :oops: poodkręcałem imbusy włożyłem druciki lecz radio nawet nie drgnie . Naret nieidzie jak złapać radia by pociągnąć do siebie :cry: druciki dosyć ciasno weszły i było czuć blaszki . Jak najlepiej odgiąć blaszki radia by wyszło a radia nie zniszczyć?
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#36 Post autor: MieHor »

Ja pierwszy raz pomagałem sobie szeroką szpachelką - włożyłem ją w szczeliną pod radiem i delikatnie podważyłem, tak żeby niczego nie uszkodzić, jak już ruszyło to wyszło. Oczywiści mogą być pomocne jeszcze dwie dłonie, które odchylą te "druciki' na boki żeby zwolnić zaczepy
guma75

#37 Post autor: guma75 »

Witam ponownie :D Podswietlenie zegarów zrobione , Pierscionki założone :D ale co sie namenczyłem z radiem to uh ....:lol: Radio działa lecz po wyłączeniu silnika piszczy po 3 razy (głośno ) niewiem o co chodzi ale sprubuje poszukać tematu na forum :D Mimo tego że kupiłem po jednej diodzie w zapasie to dwie były spalone i zamiast licznika na czerwono byłem zmuszony dać na niebiesko. Super to wyglada ,szczególnie wieczorem :lol: Dzięki wszystkim za pomoc :piwo:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Harry200
Zafiromaniak
#38 Post autor: Harry200 »

Fajny efekt,czy podświetlenie przebiegu widać w dzień,jak u siebie założyłem diodowe podświetlenie to w dzień nie było widać nic na wyświetlaczu,jakie diody do podświetlenia kupiłeś..
guma75

#39 Post autor: guma75 »

Podświetlenie przebiegu widać cały czas i dosyć mocno, dlatego że w to miejsce wchodzi oddzielna zarówka ...co do zarówek to w trakcie rozbiórki znalazłem sprzedawce ze ślaska i podjechałem tu link : http://allegro.onet.pl/r5-diody-led-do- ... 33726.html to są chyba zwykłe r5 diody , zastanawiam się jeszcze nad kolorowym podświetleniem pokrenteł. Czy wie ktos jakie tam żarówki wchodzą i czy tak samo wystarczy jewymienic.
Harry200
Zafiromaniak
#40 Post autor: Harry200 »

W Astrze miałem takie same jak do podświetlenia licznika więc w Zośce powinno być tak samo..
marwisn

#41 Post autor: marwisn »

Pokrętła podświetla tylko jedna żarówka. jest do niej dojście jak wyjmiesz środkowe pokrętło.

Żeby sensownie podświetlić panel nawiewu zrobiłem specjalny pryzmat z zamontowanymi diodami (15 sztuk) i umieściłem go wewnątrz panelu (było o tym na poprzedniej stronie :>) .

Efekt końcowy jest taki Obrazek
guma75

#42 Post autor: guma75 »

Dzieki marwisn :piwo: pomyśle nad tym podswietleniem pokrenteł , tylko niemam pojęcia jak to zrobić hm :roll:
Czarny1010

#43 Post autor: Czarny1010 »

Mam pytanko a jak działa przyciemnianie podświetlenia ?
guma75

#44 Post autor: guma75 »

U mnie podświetlenie jest ustawione na najwieksze i jest spoko, tak jak wyzej w poście :D
Kasiarz

#45 Post autor: Kasiarz »

Montował ktoś już takie ramki do wersji OPC ? Z tego co piszą na stronie Momon - nie mają wersji dla licznika w OPC.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”