[B]Jakie opony letnie wybrać ?
Ja też takie kupiłem, tylko w wersji FR (taki śmieszny rancik, żeby felg na krawężniku nie porysować). Jak na razie jest nieźleZlooty pisze:Kupiłem takie oponki Continental , mam nadzieję że będę zadowolony
Wczoraj wymieniłem na Uniroyale, prezentują się nieźle, auto porusza się "jak po sznurku" nie głośne i faktycznie wyglądają jakby było mało powietrza szczególnie z przodu. Podobno nie ma lepszych na deszcz, a w tym roku poprawili osiągi na suchym. No i cena odpowiednia.szymekmaj pisze: Witam,ja mam je juz tydzien także miękko wybieraja dziury sa ciche jedynie patrzac na nie z boku to jest wrażenie jak by było mało powietrza.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kupiłem w końcu Uniroyal-e RainExpert po 235 złociszy za sztukę , prezentują się w miarę przyzwoicie, faktycznie tak jak koledzy pisali wyglądają jak by było mało powietrza, troszkę pojeździłem - odczucia bardzo pozytywne
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Continental ContiPremiumContact 2 - założone muszę powiedzieć że spełniły moje oczekiwania. Ciche a dalej czas pokaże Ciśnienie narazie dałem 2,35at.(azot) w każdym kole i też wygląda jakby było mało :>
A tu ciekawy link opisu oznaczeń opony
http://www.oponeo.pl/narzedzia/oznaczenia-opon
A tu ciekawy link opisu oznaczeń opony
http://www.oponeo.pl/narzedzia/oznaczenia-opon
Od wtorku na takich smigam i musze przyznac ze trzymaja sie bardzo bardzo mocno. testowalem na zakretach i ciezko bylo nawet na mokrym zeby wlaczyl sie ESP. Jak juz sie udalo to bylo przy takiej predkosci ze o malo do rowu nie polecialem. Fajna zabawa. No ale trzymanie sprawdzone i teraz bede jezdzil, jezdzil i jezdzil bo producent obiecuje dluuuuugie przebiegi. Na poprzednim aucie Pilot Primacy zrobily 53000 i trzymaly sie tez dobrze. Ogolnie bardzo polecam
Na jesień po zdjęciu letnich kół okazało się, że moje opony (205/55/16) straciły prawie cały bieżnik i nadają się do wyrzucenia (przód starty do znaczników , tył jeszcze trochę obleci). 2 opony na przodzie przy zakupie były prawie nowe (samochód miał wtedy nalatane ok. 110kkm, założone były parę miesięcy wcześniej przed transakcją). Ja nabiłem ok. 40-45kkm, w tym jeden sezon na zimowym komplecie... Trochę za szybko się starły a raczej agresywnie nie jeżdżę. Oponki te to ContiPremiumContact (wersja chyba pierwsza). Przyczepność super, ale żywotność - marna.
Parę dni temu zakupiłem 2 szt nie wymienianych jeszcze tutaj (chyba, że coś mi umknęło) koreański wynalazek Kumho KH11. Poprzednio jeździłem też na tej marce w ZA, tylko na modelu KH31. Na razie po paruset km można przyznać, że dobrze się trzyma na suchym i mokrym, przy tak szerokim bieżniku przyzwoicie radzi sobie również z aquaplanning'iem i koleinami. Co do zużycia i dalszej oceny - po paru miesiącach będę mógł coś więcej powiedzieć. Jak będzie OK, to wymieniam także tył.
PS. W zeszłym roku odwiedziłem ASO Opla w Goerlitz. Wystawka z różnymi akcesoriami, audio itp; stojak z oponami... i same Kumho!... Żadnej niemieckiej...
Parę dni temu zakupiłem 2 szt nie wymienianych jeszcze tutaj (chyba, że coś mi umknęło) koreański wynalazek Kumho KH11. Poprzednio jeździłem też na tej marce w ZA, tylko na modelu KH31. Na razie po paruset km można przyznać, że dobrze się trzyma na suchym i mokrym, przy tak szerokim bieżniku przyzwoicie radzi sobie również z aquaplanning'iem i koleinami. Co do zużycia i dalszej oceny - po paru miesiącach będę mógł coś więcej powiedzieć. Jak będzie OK, to wymieniam także tył.
PS. W zeszłym roku odwiedziłem ASO Opla w Goerlitz. Wystawka z różnymi akcesoriami, audio itp; stojak z oponami... i same Kumho!... Żadnej niemieckiej...