Problemy związane z instalacja EPC

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
norbert_p

#16 Post autor: norbert_p »

tEREk pisze:Ważne
Instalujemy na wbudowanym koncie Administratora a nie na koncie z uprawnieniami administratora.
Jak sprawdzić jakie się ma konto? :oops:

Anony Mous

#17 Post autor: Anony Mous »

W standardzie nie masz włączonego konta Administratora. Musisz je włączyć. Jeżeli masz Win7 Premium lub wyżej klikasz prawym na Komputer i wybierasz zarządzaj potem Użytkownicy i tam masz Konto Administratora.

Anony Mous

#18 Post autor: Anony Mous »

norbert_p pisze:
tEREk pisze:Ważne
Instalujemy na wbudowanym koncie Administratora a nie na koncie z uprawnieniami administratora.
Jak sprawdzić jakie się ma konto? :oops:
Klikasz na pliku instalacyjnym prawym klawiszem u wybierasz "Uruchom jako administrator"

norbert_p

#19 Post autor: norbert_p »

celius pisze:Klikasz na pliku instalacyjnym prawym klawiszem u wybierasz "Uruchom jako administrator"
Kolega tEREk napisał, że należy zainstalować, a nie uruchomić na koncie Administratora. Czy tutaj nie ma różnicy?

Anony Mous

#20 Post autor: Anony Mous »

norbert_p pisze:
celius pisze:Klikasz na pliku instalacyjnym prawym klawiszem u wybierasz "Uruchom jako administrator"
Kolega tEREk napisał, że należy zainstalować, a nie uruchomić na koncie Administratora. Czy tutaj nie ma różnicy?
Nie. Bo uruchamiasz jako administrator plik instalacyjny.

Anony Mous

#21 Post autor: Anony Mous »

ale potem dorzucasz skrypta badź piszesz z lini poleceń a to ma już znaczenie.
Poza tym nie dasz "uruchom jako administrator" kiedy konto jest wyłączone na dzień dobry.

norbert_p

#22 Post autor: norbert_p »

tEREk pisze:Jeżeli masz Win7 Premium lub wyżej klikasz prawym na Komputer i wybierasz zarządzaj potem Użytkownicy i tam masz Konto Administratora.
Klikam tak jak piszesz, ale w otwartym oknie nie ma "Użytkownicy"... Mój system to Win7 Home Premium oryginał.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2011, 21:32 przez norbert_p, łącznie zmieniany 1 raz.

Anony Mous

#23 Post autor: Anony Mous »

tEREk pisze:ale potem dorzucasz skrypta badź piszesz z lini poleceń a to ma już znaczenie.
Poza tym nie dasz "uruchom jako administrator" kiedy konto jest wyłączone na dzień dobry.
Ja miałem zainstalowane tak jak pisałem na Viście i chodziło. Muszę poszukać płyt i jeszcze raz sprawdzić tylko pytanie ... gdzie one są :shock: :shock:

norbert_p pisze: Klikam tak jak piszesz, ale w otwartym oknie nie ma "Użytkownicy"...
Chciałem to napisać bo u mnie tego też nie ma ale ja mam Vistę więc wolałem siedzieć cicho :lol:

Anony Mous

#24 Post autor: Anony Mous »

Obrazek
Jeżeli nie masz tego do wyboru to znaczy że masz wersję Windows 7 niższą niż Professional.

Jeżeli masz coś niżej to w CMD wpisujesz to

Kod: Zaznacz cały

net user Administrator /active:yes
Dodatkowo aby EPC działało prawidłowo uruchamiamy następujący plik
System 64bity
System 32bity

norbert_p

#25 Post autor: norbert_p »

tEREk pisze:Potwierdzam działanie nowego EPC na Win 7 x64
Czy TIS również ruszy na tym systemie? (Win7 x64).

[ Dodano: Pią Kwi 01, 2011 08:06 ]
tEREk pisze:Jeżeli masz coś niżej to w CMD wpisujesz to Kod:
net user Administrator /active:yes
Czy to wpisuje się ze spacjami tak jak napisałeś? Próbowałem wpisać tak jaki widzę w CMD i pojawił się komunikat:

"Wystąpił błąd systemu 5. Odmowa dostępu."

Anony Mous

#26 Post autor: Anony Mous »

ze spacjami

norbert_p

#27 Post autor: norbert_p »

Niestety, mój system się zawziął... Dalej ten komunikat. I EPC i TIS u mnie nie ruszają... (Win7 Home Premium x64).

Anony Mous

#28 Post autor: Anony Mous »

w takim razie poszukaj sposobu włączania wbudowanego konta administrator na google

David

#29 Post autor: David »

może to głupie pytanie ale co to jest format pliku .mdf, czym się go otwiera i uruchamia? alcoholem? ściągnąłem wszytskie części rozpakowałem i mam taki format pliku oraz 1 plik 1kb z rozszerzeniem .mds

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#30 Post autor: Bodek »

David pisze:może to głupie pytanie ale co to jest format pliku .mdf, czym się go otwiera i uruchamia? alcoholem? ściągnąłem wszytskie części rozpakowałem i mam taki format pliku oraz 1 plik 1kb z rozszerzeniem .mds
To są pliki obrazu - zamontuj np. w alkoholu 120

[ Dodano: Nie Kwi 03, 2011 09:43 ]
norbert_p1 - pobrałem OPEL EPC 4.9.2010 z Twojego chomika, masz do tego jakiś opis instalacji :?:
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”