Problemy związane z radioodtwarzaczem CDR 500

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
vojti

#196 Post autor: vojti »

Koledzy,dziś zauważyłem ciekawostkę. Podczas jazdy słuchałem płytki i odruchowo, jak w odtwarzaczu stacjonarnym chciałem wybrać utwór klawiszami numerycznymi. Nie zadziałało ale ja nie o tym. Otóż zauważyłem, że gdy trzymałem wciśnięty klawisz z nr 2 muzyka mi lekko cichła. Tylko dotyczyło to jednego klawisza. Wieczorem już celowo znowu sprawdziłem klawisz nr 2. Tym razem podczas naciskania dźwięk mi narastał.

Coś się z radiem dzieje czy pod tym klawiszem drzemie jakaś ukryta funkcja?
spider

#197 Post autor: spider »

Witam mam problem z oryginalnym radiem cdr 500 moja zoska stała trzy dni i po tym czasie wszedłem do samochodu odpaliłem jakby nigdy nic a tu radio nie daje głosu normalnie pokazuje stacje cd tez działa nawet sterowanie z kierownicy słowem wszystko ok tylko niem w ogóle głosu nie mam pojęcia co sie moglo stać chciłem go wyjac ale nie chce wyjsc a starałem sie ostro odkręciłem schowek i wszystko wygląda ok ma ktos jakos pomysł co to moze byc?
SH'Raku

#198 Post autor: SH'Raku »

spider, co do wymontowania go sprawa prosta, masz 4 dziurki :) czasami są zabezpieczone śrubkami, słyszałem co u niektórych,
w moim przypadku: nie posiadałem kluczy, wystarczy jakiś cienki szpikulec mieszczący się w otwory, ja zastosowałem mały imbus,
będziesz słyszał że lekko odbije wkładasz w nast potem pozostaje chwycić za radio i wyciągnąć,

a jakim cudem po postoju stracił się sam dźwięk a reszta wszystko działa, to tego chyba nikt nie wie ;p
spider

#199 Post autor: spider »

juz znalazłem problem przedarte kadle w wiazkach miedzy drzwiami troche rozbierania było i szukania ale juz jest ok z radiem ,za to szyby tylne otwieraja sie tylko na przyciskach na drzwiach od kierowcy a te z tyłu wogóle nie działaja sprawdziłem zabezpieczenia na przyciskach i to nie to wiec znowu mam lekki rebus hehe ?
Krzychu21

#200 Post autor: Krzychu21 »

Witam
Po odłączaniu akumulatora nie mogę włączyć radia jak włączam to pokazuje mi sie komunikat SAFE.
Co z tym zrobić ??
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#201 Post autor: Harry200 »

Radio masz zakodowane,po odłączeniu akumulatora musisz wpisać kod który jest w Karcie z kodami Car Pass,nie radze wpisywać innych numerów gdyż po 10 próbie nieudanej z kolei radio jest blokowane..Zostaje jeszcze jechać do jakichś magików i zdejmą ci kod z radia na stałe,ja u siebie tak zrobiłem..
Krzychu21

#202 Post autor: Krzychu21 »

a jak sie wpisuje ten kod ??
dzieki
Harry200
Zafiromaniak
#203 Post autor: Harry200 »

Jeżeli po włączeniu na wyświetlaczu pojawi się napis „Safe”
1.Włączyć zapłon
2.wyłączyć radio za pomocą pokrętła
3.nacisnąć i przytrzymać przycisk AS
4włączyć radio i trzymać przycisk AS aż usłyszysz sygnał
5.na wyświetlaczu pojawia się napis „CODE’’ a po 3s pojawia się liczba dozwolonych prób
6.wprowadzić kod z karty Car Pass za pomocą przycisków 1234
0-jeden raz wcisnąć klawisz,1- dwa razy nacisnąć .2-trzy razy nacisnąć klawisz ,3-cztery razy nacisnąć itd.. przykładowo 0258 pierwszy klawisz raz naciskamy,drugi trzy razy naciskamy ,trzeci sześc razy naciskamy czwarty dziewięć razy naciskamy
7,jeżeli kod jest wprowadzony prawidłowo to zatwierdzić przyciskiem AS aż do usłyszenia sygnału..
Po każdej nieudanej próbie radio jest blokowane na coraz więcej minut a po 10 na zawsze..
Krzychu21

#204 Post autor: Krzychu21 »

dzięki wielkie
Zyjon

#205 Post autor: Zyjon »

Mam problemik z włączaniem radia przy użyciu pokrętła (radio VDO). Jeżeli ktoś poprzez naciśnięcie wyłączy mi radyjko (wyłączanie bez problemu) mam problem z ponownym włączeniem radia. Muszę wielokrotnie naciskać (robię to oczywiście z wyczuciem i lekko naciskam/ruszam dodatkowo na boki). Ze trzy razy już tak musiałem robić i przy każdym kolejnym było coraz trudniej. Czy ktoś z Was miał kiedyś podobne objawy i czy naprawa była droga? (nie wiem, czy w tej chwili wyjmować radio i dawać do naprawy, czy poczekać na luźniejszą gotówkę). Dzięki za wszystkie sugestie.
Krzychu21

#206 Post autor: Krzychu21 »

Eh mam to samo ja wszystkim powiedziałem nie wyłączać radia i na razie działa :>
Nicker

#207 Post autor: Nicker »

W swojej Zafirze mam radio CDR 500. Słabo ściąga stacje radiowe. Czy jest na to jakiś sposób?

Pozdrawiam
Anony Mous

#208 Post autor: Anony Mous »

Nicker pisze:W swojej Zafirze mam radio CDR 500. Słabo ściąga stacje radiowe. Czy jest na to jakiś sposób?

Pozdrawiam
Sprawdzić antenę i przewód antenowy.
Harry200
Zafiromaniak
#209 Post autor: Harry200 »

U mnie miałem tak jak mi się wysunął przewód antenowy z radia..
Awatar użytkownika
johanes
Przeglądacz
Imię: Johanes
Auto: opel zafira a
Oznaczenie silnika: X18XE1
#210 Post autor: johanes »

Witam mam radio CDR 500 DELCO i chciał bym podłączyc zmieniarkę do płyt ale słyszałem ze niema takiej możliwości jaki model radyjka i zmieniarki muszę kupic żeby wspólpracowało z sterowaniem kierownicy .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”