Rozgałęźnik do zapalniczki

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#16 Post autor: Anony Mous »

Panowie, to w takim razie mam coś skaszanione, poprzedni właściciel coś kombinował albo w Zośkach z tzw. pakietem dla palczy jest inaczej. Przeprowadziłem test raz jeszcze - zostawiłem wieczorem Zosię z włączonym CB podpiętym pod zapalniczkę (oczywiście zamkniętą, bez kluczyków itd.), a rano przed otwarciem radyjko dalej działało sobie w najlepsze :lol:
Ale patrząc na wpis kolegi wiesio81 chyba nie jestem osamotniony.
Widać - Zofia - jak to kobieta - zmienną jest :lol:

licznik

#17 Post autor: licznik »

ja zauważyłem że jak zgaszę auto i nic nie jest podpięte do gniazda przy kierowcy to wyłącza się po około 30 minutach, ale jak mam podpiętą ładowarkę do laptopa to działa cały czas

Anony Mous

#18 Post autor: Anony Mous »

licznik pisze:ja zauważyłem że jak zgaszę auto i nic nie jest podpięte do gniazda przy kierowcy to wyłącza się po około 30 minutach, ale jak mam podpiętą ładowarkę do laptopa to działa cały czas
Oooo!! No to mamy jeszcze jedną wersję zasilania zapalniczki ...

wiesio81

#19 Post autor: wiesio81 »

zostawiłem swoją zosie na 3 godzinki i radyjko sie nie wyłączyło , zasilanie w zapalniczce jest non stop. dodam jeszcze ze pytałem sąsiada co ma astre III i u niego jest tak samo, zapalniczka ma stałe zasilanie. on sobie własnie dołożył dodatkowe gniazdo podpioł jakieś kable jakie znalazł z zasilaniem po zapłonie i teraz fajno działa i dlatego tez tak chce zrobić u siebie

[ Dodano: Sob Mar 12, 2011 18:12 ]
dzis rozwiązałem problem. wydarłem osłone progu od strony kierowcy , jest tam wiązka kabli która idzie do tylnej skrzynki. szukając próbówką , kując niemal każdy grubszy kabel, znalazłem jeden czerwony z niebieskim paskiem który daje prąd po zapłonie i do niego podpiołem osobne gniazdo zapalniczki , które umieściłem pod siedzeniem kierowcy. szybko , prosto i przede wszystkim skutecznie :)

noovick

#20 Post autor: noovick »

Ja dzisiaj instalowałem CB w ZA. Podpiąłem się pod zapalniczkę w bagażniku. Napięcie podtrzymuje po wyjęciu kluczyka przez jakieś 20 minut. Potem odcina i jest spokój jak ktoś zapomni.

daniel120zafira

#21 Post autor: daniel120zafira »

Potrzebuje podpiąć cb radio aby działało po przekręceniu kluczyka w pierwszą pozycje a więc jak jeszcze nie działają wszystkie wskazniki.(stojąc na parkingu abym mógł słuchać radia a stacyjka aby jeszcze nie działała.) Podpięcie pod zapalniczke nic nie daje ponieważ działa non stop 24h problem poruszany już gdzieś na forum. Przewody które idą koło słupka kierowcy są zasilane cały czas lub są bardzo cieńkie.

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#22 Post autor: MieHor »

daniel120zafira, poczytaj temat od początku a na pewno znajdziesz rozwiązanie

daniel120zafira

#23 Post autor: daniel120zafira »

Nie wiem jak wy ale jakoś niepotrafie znaleść rozwiązania. Chciałbym tak podłączyć jak działają szyby elektryczne (po wyciągnięciu kluczyka i po kilku minutach się wylaczają) i tak też żeby było z CB. Czy możeby podpiąć gniazdo zapalniczki pod bezpiecznik 25A od szyb elektrycznych.

jaro9

#24 Post autor: jaro9 »

U mnie jest to samo. Prąd w gnieździe zapalniczki jest cały czas.

daniel120zafira

#25 Post autor: daniel120zafira »

Kabelek w progu dzwi o którym kolega wspominał u mnie jest od pompki paliwa, która to pokrótkim czasie się wyłacza jak uzyska swoje ciśnienie, chyba że się silnik zapali. Ale moim zdaniem to nie jest dobry pomysł aby tam podpiąć CB

calus18

#26 Post autor: calus18 »

witam ja w swojej zosce A szukałem gdzie podpiac dodatkowe gniazdo zapalniczki pod telewizorki i GPS i podpiołem sie pod oswietlenie schowka prad plynie cały czas nawet po wyciagnieciu kluczyka ale to zorientowalen sie niedawno gdy zamkne centralny zamek to prad jest odcinany:):) i moze warto podpiac sie pod oswietlenie schowka poprostu:) pozdrawiam

Michallot

#27 Post autor: Michallot »

Witam!
Wybieram się w sierpniu na wakacje i chcę ze sobą zabrać cb-radio i nawigację. Muszę kupić ''złodziejkę'' rozgałęźnik do zapalniczki. Może ktoś używa i mógłby jakiś polecić.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

maly.art

#28 Post autor: maly.art »

Ja ma tak zainstalowane
Obrazek

a zakupiłem na stacji benzynowej i sprawdza się bo latam w trase na CB i navi.

aleks27

#29 Post autor: aleks27 »

Michallot

#30 Post autor: Michallot »

maly.art pisze:sprawdza się bo latam w trase na CB i navi.
Znajomy kupił taką za 10zł i po 2 tygodniach coś nie łączyło, więc myślę że za przyzwoitą muszę dać ok 4 dyszek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”