[A] Zaparowane szyby
Moderator: Sebu$
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jak zdemontować radio i panel klimy znajdziesz w tym opisie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=132 ,
Być może będzie też potrzeba zdemontowania schowka, ale to już bardzo prosta sprawa - 4 śrubki torx - 2 pod schowkiem i 2 u góry przy otwartym schowku, na koniec odłączenie lampki oświetlenia schowka, pociągasz za schowek i masz go w rękach
Być może będzie też potrzeba zdemontowania schowka, ale to już bardzo prosta sprawa - 4 śrubki torx - 2 pod schowkiem i 2 u góry przy otwartym schowku, na koniec odłączenie lampki oświetlenia schowka, pociągasz za schowek i masz go w rękach
czy moja zafira posiada filter pylkowy? jak tak to gdzie on jest i czy latwo sie go wymienia?ZGORY DZIEKI!!!
Kolego czy mógłbyś zacząć zwracać uwagę na swoją pisownie bo bardzo trudno czyta się twoje posty ...pozdrawiam KOPERNIK
Kolego czy mógłbyś zacząć zwracać uwagę na swoją pisownie bo bardzo trudno czyta się twoje posty ...pozdrawiam KOPERNIK
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2011, 19:53 przez robson1801, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich.Mam problem z zaparowanymi szybami przy dużej wilgotności powietrza.Wymieniłem filtr pyłkowy i nadal to samo.Moze trzeba odgrzybić klimke?Dodam tylko że nie czuć z niej najmniejszego smrodka.
-
- Bywalec
- Imię: Radek
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zgadzam się z przedmówcami raz parują a raz nie w zależności od pogody. Po włączeniu klimy jasne że schodzi para.Co do recyrkulacji powietrza to również to przerabiałem. Czasami nie działał mi siłownik od recyrkulacji i jak go stuknąłem to raz był zamknięty raz był otwarty bez wciskania włącznika recyrkulacji. Już teraz wiem że to nie wada fabryczna złego podłączenia przewodów.