błąd ECN 1000

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
marcolub

błąd ECN 1000

#1 Post autor: marcolub »

Pojawia się wyłącznie po włączeniu zapłonu przed rozruchem, silnik uruchamia się normalnie,moc OK, EGR ma 3tys od wymiany, IC szczelny.....ma ktoś pomysł co boli Zosię
aszifo

#2 Post autor: aszifo »

A może to jest INSP1000- czyli zbliża się wymiana oleju !?
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#3 Post autor: Harry200 »

A jak odczytałeś ten błąd. :?:
zbigor

#4 Post autor: zbigor »

błąd B1000 - są 4 opisy

Wymienic Uklad Kontroli Elektronicznej (ECU)- Blad sprzetowy
lub
Wymienic Uklad Kontroli Elektronicznej (ECU)- Blad EEPROM
lub
Wadliwe działanie ECU
lub
Wymienić Electronic Control Unit (ECU)
Woytas

#5 Post autor: Woytas »

IMO, jeżeli komunikat pokazuje się po po włączeniu zapłonu to tak jak pisał kolega aszifo, za 1000 trzeba zrobić przegląd, zwróć uwagę potem może Ci Zosia przypomnieć komunikatem INSP500 (500km)

pozdr
marcolub

#6 Post autor: marcolub »

Zrobiłem resecik akumulatorem i...... nie ma już błędu ale znalazłem pękniętą opaskę na przewodzie od IC do silnika, rura nie miała dobrego styku, opaska wymieniona i chyba jest OK.
Do wymiany oleju jeszcze 2500km ale dobrze, że napisaliści bo bym się zastanawiał o co Zośce chodzi (:-) jak napisze INSP1000
Dziękuję Wam za info.
Anony Mous

#7 Post autor: Anony Mous »

Już byś się Marcolub przyznał,że to chodziło o napis INSP1000 tylko po prostu źle odczytałeś a nie piszesz o opasce i resetowaniu błędów akumulatorem ;)
marcolub

#8 Post autor: marcolub »

eeee nie było INS1000 tylko po "pedałach" ECN1000 stąd pytanie, nie mam pojęcia czy związane to było z IC, po resecie nic się nie wyświetla, ale dzięki za informacje i czujność :piwo:
Anony Mous

#9 Post autor: Anony Mous »

W pierwszym poście tematu napisałeś co innego...ale najważniejsze,że problem rozkminiony ;) :piwo:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”