Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam! Koledzy mam pytanie odnosnie kierownicy a własciwie air bagu. Czy orientuje sie ktos jak mozna naprawic przetarcie,pekniecie w okolicy przycisku włanczania sygnalu? Zauwarzyłem ze wiele zafir ma ten problem i w mojej sie to samo stało.dodam ze posiadam typowa trojramienna kierownice stosowanom takze w astrze 2 itp.Moze ktos zna jakas firme co sie zajmuje takimi rzeczami? Bardzo to wyglada brzydko i obawiam sie ze trzeba by wymienic cały air bag! Jezeli ktos juz sie zajmował ta sprawa prosze o jakas porade!
Ostatnio zmieniony 11 sty 2011, 17:37 przez buli, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co widzialem na innych forach, na Allegro mozna kupic te nakladke od frontu kierownicy osobno i wymienic tylko to bez ruszania airbagu. Poszukaj na aukcjach.
Można, ale podobno nie jest to zbyt bezpieczne rozwiązanie - przy montażu się jakieś nity usuwa i nakłada tą nakładkę. Przy odpaleniu poduszki, może się kierownica nie "rozerwać" tylko cały ten plastik poleci w twarz.
Najrozsądniej kupić całą poduszkę, ale w stanie idealnym kosztowała będzie ok 250 zł.
chyba na opel24 było pokazane jak ktoś wycina okolice przycisku klaksonu i wstawia nowy plastik. o ile dobrze pamiętam wyszło to całkiem ładnie, tylko właśnie, na ile jest to bezpieczne... sam mam takie przetarcie i póki się całkowicie nie rozwali to będę z tym jeździł
Też mam takie przetarcie
Na allegro sprzedają zaślepki ale część z nich jest twarda a do airbagu musi być miękka więc radzę uważać.
Ja na razie uczę sie żyć z tym przetarciem hehe.
ja mam załagodzone to czarną izolacją. wiem, pomysł niezbyt fajny, ale jednak lepiej to wygląda niż dziura. teraz przymierzam sie do wymiany całej kierownicy, poniewaz wytarła mi się i skóra już schodzi totalnie. druga kierownica
2.0 dti '01 i 1.9cdti '10. opcline
it's forfit śwagier!
Witam!
Moj problemik z ZAFIRKĄ jest nastepujący. Mianowice pękł mi przycisk od sygnału na kierownicy i co dalej?? czy musze wymienić całą kierownice na nową czy co?? Z góry dzięki za pomoc
generalnie jeżeli chce Ci sie bawić i masz zdolności w palcach to możesz spróbować to naprawić... ewentualnie zrobić jakąś sztukówkę... z innyego przycisku (rozumiem, że mówimy o plastiku, któy jest pod gómową osłoną...?)