Rozgałęźnik do zapalniczki
Moderator: Sebu$
Panowie, to w takim razie mam coś skaszanione, poprzedni właściciel coś kombinował albo w Zośkach z tzw. pakietem dla palczy jest inaczej. Przeprowadziłem test raz jeszcze - zostawiłem wieczorem Zosię z włączonym CB podpiętym pod zapalniczkę (oczywiście zamkniętą, bez kluczyków itd.), a rano przed otwarciem radyjko dalej działało sobie w najlepsze
Ale patrząc na wpis kolegi wiesio81 chyba nie jestem osamotniony.
Widać - Zofia - jak to kobieta - zmienną jest
Ale patrząc na wpis kolegi wiesio81 chyba nie jestem osamotniony.
Widać - Zofia - jak to kobieta - zmienną jest
zostawiłem swoją zosie na 3 godzinki i radyjko sie nie wyłączyło , zasilanie w zapalniczce jest non stop. dodam jeszcze ze pytałem sąsiada co ma astre III i u niego jest tak samo, zapalniczka ma stałe zasilanie. on sobie własnie dołożył dodatkowe gniazdo podpioł jakieś kable jakie znalazł z zasilaniem po zapłonie i teraz fajno działa i dlatego tez tak chce zrobić u siebie
[ Dodano: Sob Mar 12, 2011 18:12 ]
dzis rozwiązałem problem. wydarłem osłone progu od strony kierowcy , jest tam wiązka kabli która idzie do tylnej skrzynki. szukając próbówką , kując niemal każdy grubszy kabel, znalazłem jeden czerwony z niebieskim paskiem który daje prąd po zapłonie i do niego podpiołem osobne gniazdo zapalniczki , które umieściłem pod siedzeniem kierowcy. szybko , prosto i przede wszystkim skutecznie
[ Dodano: Sob Mar 12, 2011 18:12 ]
dzis rozwiązałem problem. wydarłem osłone progu od strony kierowcy , jest tam wiązka kabli która idzie do tylnej skrzynki. szukając próbówką , kując niemal każdy grubszy kabel, znalazłem jeden czerwony z niebieskim paskiem który daje prąd po zapłonie i do niego podpiołem osobne gniazdo zapalniczki , które umieściłem pod siedzeniem kierowcy. szybko , prosto i przede wszystkim skutecznie
Potrzebuje podpiąć cb radio aby działało po przekręceniu kluczyka w pierwszą pozycje a więc jak jeszcze nie działają wszystkie wskazniki.(stojąc na parkingu abym mógł słuchać radia a stacyjka aby jeszcze nie działała.) Podpięcie pod zapalniczke nic nie daje ponieważ działa non stop 24h problem poruszany już gdzieś na forum. Przewody które idą koło słupka kierowcy są zasilane cały czas lub są bardzo cieńkie.
witam ja w swojej zosce A szukałem gdzie podpiac dodatkowe gniazdo zapalniczki pod telewizorki i GPS i podpiołem sie pod oswietlenie schowka prad plynie cały czas nawet po wyciagnieciu kluczyka ale to zorientowalen sie niedawno gdy zamkne centralny zamek to prad jest odcinany:):) i moze warto podpiac sie pod oswietlenie schowka poprostu:) pozdrawiam
Witam!
Wybieram się w sierpniu na wakacje i chcę ze sobą zabrać cb-radio i nawigację. Muszę kupić ''złodziejkę'' rozgałęźnik do zapalniczki. Może ktoś używa i mógłby jakiś polecić.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Wybieram się w sierpniu na wakacje i chcę ze sobą zabrać cb-radio i nawigację. Muszę kupić ''złodziejkę'' rozgałęźnik do zapalniczki. Może ktoś używa i mógłby jakiś polecić.
Z góry dziękuję za odpowiedź.