bezpiecznik od podswietlenia deski
Moderator: Sebu$
-
Cezar
bezpiecznik od podswietlenia deski
witwm w mojej zafirze z 2000 roku za kazdym razem jak wloze nowy bezpiecznik od podsiwietlenia predkosciomierza i pokretla regulacji ogrzewania pali mi bezpiecznik po przejechaniu ok kilometra i tak na okraglo.... mam juz tego dosc !!! nie wiem gdzie jest przyczyna ma kotos jakies minimalne pojecie gdzie moze byc przyczyna ??? bardzo prosze o pomoc z gory dziekuje pozdrawiam
-
BajBus
ja jak zmieniałem żarówki na diody to mi jedna dioda w liczniku wywalała bezpiecznik... jeśli niedawno kupiłeś zafirę to może ktoś przed tobą coś mieszał w podswietlaniu, jeśli masz ja dłużej to zobacz w instrukcji za co jeszcze odpowiada ten bezpiecznik, bo to wcale nie musi być podświetlanie deski
ale jeśli wywala nie od razu a po jakimś czasie to będzie jakieś urządzenie które ma za duży (jak na bezpiecznik) pobór mocy (tylko nie wkładaj przypadkiem mocniejszego)
ale jeśli wywala nie od razu a po jakimś czasie to będzie jakieś urządzenie które ma za duży (jak na bezpiecznik) pobór mocy (tylko nie wkładaj przypadkiem mocniejszego)
-
Cezar
-
Cezar
-
Cezar
niestety to nie to znowu spalilo zauwazylem ze to przy wstrzasie auta bezpiecznik ten jest odpowiedzialny za podswietlenie rejstracji i deski. jutro biore skrzynke z bezpieczznikami na kolana i jade ...moze cos tam bo jak odlaczylem rejstracje to i tak palilo.jak to nic ie da to musi byc ktoras dioda . dam znac trzymajcie kciuki 
-
Cezar
-
J-25
witam ja miałem niedawno ten sam problem po włożeniu bezpiecznika i przejechaniu po dziurach wywalało bezpiecznik . rozebrałem całą deskę bo już nie wytrzymałem ,po dwóch takich akcjach okazało się że żle zamontowałem radio które podczas jazdy po dziurach podskakiwało i robiło zwarcie po wyciągnięciu radia problem zniknoł
-
jordan47
-
Mihó