Wskazania poziomu paliwa
Moderator: Sebu$
Wskazania poziomu paliwa
Nie wiem czy w tym dziale powinien być ten post jezeli nie to przepraszam moderatora bo znowu musi przeniesc mój post. Mam pytanko czy też jest tak u Was??? Zoska 1.6 w benzynie 2004 r, przy rezerwie (mam dosyc wysoko ustawioną) zatankuje auto np. 10 litrów paliwa wskaznik podniesie sie ponad pierwsza białą kreske, przejade do domu postawie zoske na podjezdzie (podjazd jest pochyły) i ją zgasze i za kilka minut odpalam ją ponownie, to wskaźnik paliwa pokazuje mi rezerwe i bedzie sie paliła dopóki nie pojade na płaski teren i musze ją zgasic, poczekac chwile i odpalic jeszcze raz, to wtedy podnosi sie wskaźnik tak jak po tankowaniu.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2011, 17:32 przez calus18, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Miałem takie cuda w Astrze G, czym było mniej paliwa to przy każdym włączeniu zapłonu wskaźnik był na innej pozycji, było to bardzo upierdliwe, zdarzało się, że już wskaźnik mrugał no to jadę na stację paliw leje pod korek i okazuje się, że jeszcze 10 litrów było (wszystko zależało jak autko stało )calus18 pisze:niewiem czy w tym dziale powinien być ten post jezeli nie to przepraszam moderatora bo znowu musi przeniesc mój post. mam pytanko czy też jest tak u was??? zoska 1.6 w bezynie 2004 r, przy rezerwie (mam dosyc wysoko ustawioną) zatankuje auto np 10 litrów paliwa wskaznik podniesie sie ponad pierwsza białą kreske, przejade do domu postawie zoske na podjezdzie( podjazd jest pochyły) i ją zgasze i za kilka minut odpalam ją ponowni to wskażnik paliwa pokazuje mi rezerwe i bedzie sie paliła dopuki nie pojade na płaski teren i musze ją zgasic poczekac chwile i odpalic jeszcze raz to wtedy podnosi sie wskaznik tak jak po tankowaniu.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Powiem Wam jak jest u mnie. Jeżdże naLPG + benzyna. Codziennie woże dzieci do przedszkola. Nigdy nie dopuszczam aby benzyny było mniej niż ok 7-10 l( jak zapala sie żyd to tankuję). Jednak jak zawiozę dzieciaki do szkoły/przedszkola (przy poziomie "max rezerwa") i ustawię auto pod kątem (dół niżej niż tył) to włącza się jakiś dziwny tryb rezerwy (mryga kontrolka od paliwa), Sądzę, że jest to jakaś lekka wada konstrukcyjna pływaka/wskażnika paliwa i chyba nie ma większej obawy. Chyba że się mylę. Jeżeli tak to mnie poprawcie.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Byłem z tym w ASO - Panowie rozłożyli ręce a mi szczęka opadła - pół auta chcieli rozbierać, więc odpuściłem i jeździłem, Astry już nie mam, więc problem z głowycalus18 pisze:kolego Bodek i co z tym zrobiłeś??? niemów ze tak jezdziłeś caly czas!!!!
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Oczywiście wskazówka benzyny też mi spada. I tak stan ten trwa do momentu, gdy auta nie zgaszę w pozycji poziomej. Jak napisałem wcześniej prawdopodobnie jest jakaś wada konstrukcyjna. W moim przypadku gdy ta sytuacja sie pojawia (w baku jakieś 8-10l), to tankuję około 20l benzynki i mam spokój (brak stresu) na jakieś 6 -7 tankowań LPG.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2011, 10:19 przez speedy, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego ja mam podobnie po kilku minutach od zapalenia się pomarańczy jak kilka razy zapalę mi zaczyna mrugać by tankować...i raz mi się zdarzyło że zabrakło paliwka - od wtedy gdy zapala się pomarańcza to staram się tankować...a z kolei wtedy pomimo wlania 10 litrów wskażnik "zawyża" i pokazuje 50% ...i tak w kółko....trzeba by wyjąć czujnik i go oczyścić pewnie styki są przetarte.....
co do temperaturki to raczej stoi poniżej 90st zależy jak jest na zewnątrz
co do temperaturki to raczej stoi poniżej 90st zależy jak jest na zewnątrz