Kolor lakieru
Moderator: Sebu$
-
marwisn
Kolor lakieru
Witam koledzy.
Mam auto w kolorze Z147. Musze wymienić jeden element blacharski (tylna klapa).
Mam możliwość zakupu klapy w kolorze Z151 w idealnym stanie. Problem w tym, że nie mam możliwości porównania tych dwóch lakierów, a po klapę mam kawałek.
Mogę prosić o podesłanie na maila fotek auta w kolorze Z151. Czy według was jest mocna różnica? mój mail : marwisn@gmail.com
Z góry dziekuję.
Mam auto w kolorze Z147. Musze wymienić jeden element blacharski (tylna klapa).
Mam możliwość zakupu klapy w kolorze Z151 w idealnym stanie. Problem w tym, że nie mam możliwości porównania tych dwóch lakierów, a po klapę mam kawałek.
Mogę prosić o podesłanie na maila fotek auta w kolorze Z151. Czy według was jest mocna różnica? mój mail : marwisn@gmail.com
Z góry dziekuję.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Tu luknij co do Z151 http://www.zafira-forum.de/showthread.p ... n-Zafira-A
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Moim zdaniem Marcin nie uniknie malowania całej klapy - te dwa kolory (Z147 i Z151) tylko pozornie są zbliżone, dlatego napisałem, że można dorobić farbę jaką się potrzebuje podając te symbole albo dla pewności zabrać ze sobą jeszcze np. tę klapkę wlewu jak proponuje Woytas dla celów porównawczych, podobnie robiłem jak musiałem pomalować tylko obudowę lusterka.
-
marwisn
-
Arczi
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Farba zewnętrzna: Srebrny ( Star Silver III ) 157 - metalik, 2 warstwyCamel pisze:WITAM
NIE WIEM CZY TRAFIŁEM Z TEMATEM DO WŁAŚCIWEGO DZIAŁU ALE POTRZEBUJĘ KOD, OZNACZENIE LAKIERU MOJEJ ZAFIRY PODAJĘ VIN: W0L0AHM758G192202
DZIĘKUJĘ
Ostatnio zmieniony 27 lis 2016, 14:54 przez janekW67, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście!