Widzę że jest zwyczaj na dzień dobry pochwaleniem się swoim autkiem wiec naskrobie co nieco o moim nowym nabytku.
Autko kupiłem 1.03.2011 - sprowadzane z Niemiec. Jako że chciałem wygodnie jeździć to szukałem dobrze wyposażonej wersji. Padło na wersje COSMO z 2009 z silnikiem 1,9 - 150KM. Z wyposażenia ma większość uprzyjemniających jazdę rzeczy: Xeony z AFL, fotele RECARO, NAVI (CD 70), czujnik ciśnienia opon (ten na bazie prędkości obrotowej - bez czujek w kołach).
Jako że autko jest dosyć młode i ma na razie 65tys. więc mam nadzieje że obejdzie się bez niespodziewanych wizyt w serwisie. Tylko ten nieszczęsny DPF. Tryb jazdy mam mieszany - albo długo w trybie miejskim - albo długie (świąteczne, wakacyjne) trasy. Więc troche martwi mnie ta pierwsza część. Chociaż juz 2 razy wyłapałem kiedy filtr się wypala i zadbałem żeby się wypalił do końca. No właśnie czy oprócz podwyższonego spalania w BC, temperatury silnika (w trybie testowym) i momentami białego dymu z rury macie inne sposoby żeby zweryfikować czy DPF się wypala? Czytałem że w niektórych modelach w czasie wypalania świeci się kontrolka od ogrzewania tylnej szyby - jeżeli to prawda to jak to aktywować?
To co sam już zdążyłem przy aucie zrobić to przyciemniłem trochę szyby. Myślę jeszcze o czujkach do parkowania.
Zdjęć własnych jeszcze nie robiłem - jak zrobię, to dorzucę jeszcze jakieś. Na razie kilka fotek z momentu kupna.

Uploaded with ImageShack.us