Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam wyświetla mi sie ten komunikat: HEADLIGHT TAIL LIGHT -wiem co oznacza , ale do tego nie działa wspomaganie kierownicy, świecą sie kontrolki TC, ABS , poduszki powietrznej,a nawet zaświeciła się kontrolka kierunkowskazów przyczepy......której nie mam, obrotomierz stoi w miejscu podczas jazdy. Co to może być?? Pomocy bo jestem w trakcie przeprowadzki i Zofia jest niezbędna. Taki pech przed świętami!!!
Bezpieczniki w porządku,kontrolka ładowania gaśnie,auto odpala normalnie ,dodam gazu i świeci sie TC ABS i poduszka,przednich świateł mijania nie mam i to obu. Nie sądze aby nagle padły obie żarówki. odłączyłem aku a obrotomierz został na 700 obrotach, wskaźnik paliwa nie spadł do zera no jaja straszne . W końcu jajeczne święta
A czy te duże bezpieczniki w komorze silnika sprawdzałeś,przy tylu niedziałających obwodach to zastaje któryś przewód plusowy od akumulatora albo przewód oznaczony w schemacie jako+30 zasilający stacyjkę,pisałeś że rozłączałeś akumulator a czy po podłączeniu obrotomierz dobrze wskazuje
aku odłączone na noc,auto nie chodziło ,ale wskazówka obrotomierza została na 700 obrotach nawet jest tak teraz. W komorze silnika bezpieczników nie sprawdzałem
Sprawdź bezpiecznik F2 w komorze silnika przy podszybiu. Z niego wychodzi zasilanie na mniejsze zabezpieczenia np. F22- licznik, F16-Mijania, Długie itd.
Pytanie tylko dla czego uszkodził się taki duży bezpiecznik, więc zwróć uwagę co się będzie działo po jego włożeniu. ew wsadź na początek mniejszą wartość.
witam.ja bym sprawdził jeszcze ładowanie.u mnie jak zrobiła się taka choinka i nie było wspomagania okazało się że padł regulator i ugotował akumulator pozdrawiam
U mnie było podobnie. Kolejno zaczęły się świecić różne kontrolki, wysiadło wspomaganie. Do domu już nie wróciłem (było z 60km do przejechania). Diagnoza - coś nie tak z alternatorem. Rozwiązanie - na allegro kupiłem inny i od 5 miesięcy spokój.
A propo wskazówki, zafira ma silniczki krokowe do poruszania się wskazówek i one same nie wrócą do 0 tak jak stare napędy magnetoelektryczne posiadające sprężynę.
Jak napięcie wróci do normy i elektronika normalnie wystartuje to sprowadzi i ustawi wskazówkę na pozycję 0
oki dobrze pisze. Ja miałem podobnie tylko, że w moim przypadku prędkościomierz pokazywał na postoju około 20 Km / h. Po unormowaniu się napięcia ( w moim przypadku doładowałem do full aku ) wszystko wróciło do normy. Stawiam ,że u woito 1974 będzie coś z bezpiecznikiem lub brakiem masy.