[FAQ]Płyn do czyszczenia filtra DPF
Haha, słuszne pytanie. Swoją drogą - ile statystycznie kilometrów jeżdżą nasze diesle po autostradach lub prawdziwych drogach ekspresowych? Taki dziwaczny kraj
Z innej beczki - po 4 miesiącach na rynku mogę potwierdzić bardzo dobre efekty czyszczenia DPF-a. Najsłabszy wynik - zapełnienie filtra po źle przeprowadzonym płukaniu poniżej 20%
Z innej beczki - po 4 miesiącach na rynku mogę potwierdzić bardzo dobre efekty czyszczenia DPF-a. Najsłabszy wynik - zapełnienie filtra po źle przeprowadzonym płukaniu poniżej 20%
Bo na tych Autach najmniej zarabiali , to musieli coś zrobić by serwis miał co robić , Nie wiem czy wiecie ale nie wszystkie obecnie sprzedawane Skody Diesle maja DPF , mimo obowiązujących przepisów .Przemcio pisze:Motochemica pisze:Inną sprawą jest to, że diesle są przeznaczone na długie trasy
Na logikę po co są montowane np. w Corsach . .
właśnie zadzwoniłem do firmy z reklamy ... , wpinają się poprzez czujniki , przed filtrem i za filtrem , zabieg trwa 1,5h z podłączeniem . a sam proces około 30 min ..
może coś tam ""przepchają "" ale nie wierze aby oczyścili całkowicie DPF .. w tak krótkim czasie, zresztą czy w naszych Autach można sie tak podłączyć ?
może coś tam ""przepchają "" ale nie wierze aby oczyścili całkowicie DPF .. w tak krótkim czasie, zresztą czy w naszych Autach można sie tak podłączyć ?
Witam,
tak czytam i czytam i postanowilem sprobowac samemu wyczyscic filtr tym preparatem "DPF Flushing Liquid" . Tylko nie zabardzo wiem, ile tego potrzebuje. Wystarczy 1l ,czy wiecej do mojej Zafiry ? Filtr mam zapchany na amen, musialem odkrecic go, zeby silnik wogole chcial chodzic. Mam jeszcze pytanko przy okazji, jak sciagnac tlumik. Odkrecilem ta srube na tej obejmie ale ni cholery nie moge go ruszyc. Trzeba go palnikiem podgrzac, czy jak ?
Pozdrawiam
Pawel
tak czytam i czytam i postanowilem sprobowac samemu wyczyscic filtr tym preparatem "DPF Flushing Liquid" . Tylko nie zabardzo wiem, ile tego potrzebuje. Wystarczy 1l ,czy wiecej do mojej Zafiry ? Filtr mam zapchany na amen, musialem odkrecic go, zeby silnik wogole chcial chodzic. Mam jeszcze pytanko przy okazji, jak sciagnac tlumik. Odkrecilem ta srube na tej obejmie ale ni cholery nie moge go ruszyc. Trzeba go palnikiem podgrzac, czy jak ?
Pozdrawiam
Pawel
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Opis jest wzniosły, ale nie zawiera żadnych szczegółów, tylko czy filtr zostanie wyczyszczony ze wszystkiego świństwa jak przy wypalaniu
Jaki będzie stan nasycenia po czyszczeniu.
I ile takich zabiegów trzeba wykonać i jak często
Firma jest dobra, więc trzeba liczyć na pozytywny efekt.
Coś już robiłeś jak tak to prosimy o opinię.hatson pisze:Witam,
Pozdrawiam
Pawel
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.