Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ogólnie powiem tak,zawieszenie sportowe w Zafirze jest pancerne, u mnie przez 100tys.km poszedł jeden łącznik,ale to bardziej po wpadnięciu w wyrwę w jezdni.
Tak samo wydech i inne sprawy eksploatacyjne są trwałe,ale lecą pierdoły niestety,które czasem tanie nie są
Nie wiem czy kablung ale w moim przypadku to był czujnik poziomowania koła lewa strona elektryka była oki .podpiąć pod op-com i będzie wiadomo naj gorsze że te czujniki tylko moŻna kupić w ASO i nie ma zamieników koszt wymiany z podpięciem kompa650 zł.
Ja też mam problem z ids. zapala mi się i nie gaśnie. po podpięciu do opcoma wywala mi błąd:
C0895 - Za niskie napięcie w obwodzie zasilania czujników
(03) - Nie występuje
Za niskie napięcie tzn zwarcie do masy i czujnik do wymiany.Za wysokie napięcie świadczy o przerwanym przewodzie lub słabym styku i to jeszcze jest do naprawy.
nie kolego mnałem ten czujnik w ręce i widzałem wymiane tego czujnika ....małe cosik z kabelkiem i to całe cosik w ASO to 600zł z robota
przeczytaj mojego pierwszego posta.
pozdrawiam
te co kolega wysłał są górnymi czujnikami od sztywności na podszybiu a jest jeszcze przy amortyzatorze czujnik od usztywniania , a z amortyzatorem występuje cewka od sterowania sztywności
Mundurowy, sprawdź sobie jeszcze raz kody z VINu. Jak masz pozycję (interaktywny układ jezdny) to wtedy masz pełnego IDSa. Bo możesz też mieć jak ja czyli guzik SPORT i amortyzatory klasyczne tylko niższe o 15mm (1,5cm )
Też myślałem że mam IDSa pełnego, a tu jednak nie. W sumie nawet lepiej. Ważne że przycisk jest
Próbowałem odcyfrować VIN , ale coś cienki mi idzie. Która cyferka , czy literka "odpowiada" za wyposażenie ? Może podpowiesz Lorry ? Z guzikiem masz rację, ważne że jest.
Mundurowy, aby odczytać kody wyposażenia musisz wprowadzić poprawnie nr VIN (na drugim i czwartym miejscu jest 0 (zero) a nie litera O, następnie klikasz w ikonę samochodu, otwiera się nowe okno a w nim klikasz na zakładkę RPO/POC i masz wyświetlone wszystkie kody wyposażenia przypisane do tego nr VIN, aby odczytać ich znaczenie kliknij jeszcze na Pobierz opisy