Klucz do kół - jaki zamiast oryginalnego GM?

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#16 Post autor: chabretti »

Witam, ja kiedyś kupiłem krzyżakowy klucz "supermarketowy" i go przekręciłem o 90 stopni (w życiu byłem z pięć razy na siłowni). Musiałem zainwestować w drugi, tym razem kupiłem w tzw "żelaznym" firmy YATO. Jego uczciwość było już czuć po wadze. Służy mi do tej pory już w drugim aucie. Koszt tego drugiego to około 40 zł.

ZAKROPIOLO

#17 Post autor: ZAKROPIOLO »

Ja kupiłem teleskopowy klucz Lidlowy i się sprawdza. Krzyżak marketowy nie wytrzymał.

Szymon78

#18 Post autor: Szymon78 »

chabretti pisze:kupiłem krzyżakowy klucz "supermarketowy" i go przekręciłem o 90 stopni (w życiu byłem z pięć razy na siłowni).
ja na siłce byłem w zyciu ze 2 razy i ostatni raz 5 lat temu.

klucz z Tesco wytrzymał sporo (nawet podskakiwanie bo jedna śruba z pneumata była dociągana). Jak narazie nawet sie nie zgiął ani nie wyrobił w nasadce. :P

kebul

#19 Post autor: kebul »

ZAKROPIOLO pisze:Ja kupiłem teleskopowy klucz Lidlowy i się sprawdza. Krzyżak marketowy nie wytrzymał.
u mnie też krzyżak się rozleciał i kupiłem klucz z lidla. polecam.

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18XE1
#20 Post autor: firek »

Ja kupiłem też teleskopowy tylko w Tesco, akurat w LIdlu zeszły i również daje radę, co do krzyżaków to te marketowe sa z plastiko-stali... :lol:

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#21 Post autor: Harry200 »

Ja mam teleskopowy też z marketu,na razie nie musiałem go jeszcze wykorzystywać i oby tak zostało.. :lol:

rafalle

#22 Post autor: rafalle »

jaki rozmiar klucza kupić ? 17 czy 19?

stary ukręcony wygląda na 19 ale w sieci cuda ....

LoKi

#23 Post autor: LoKi »

ja kupiłem tzw. krzyżaka(z 4rozmiarami) w realu :D nie wiem jakiej to firmy pewnie TIP :D ale używałem go dużo razy i jest naprawde pożądny kolor srebrny chyba jest metalowy albo żelazny nie wiem. Ale jest naprawde super.

Anony Mous

#24 Post autor: Anony Mous »

rafalle pisze:jaki rozmiar klucza kupić ? 17 czy 19?

stary ukręcony wygląda na 19 ale w sieci cuda ....
17

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”