[B]Schowek na okulary

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
rhaaziel

#16 Post autor: rhaaziel »

Do ZA i ZB są takie same, aczkolwiek z tego co słyszałem w ZA ciężko się go montuje i jest płytki, w ZB montaż jest banalny a i głębokość jest nieco większa.

Sprawdziłem w sklepie z akcesoriami, w którym kilka rzeczy kupiłem i wygląda to tak:
http://opel.dixi-car.pl/serwis-akcesoria-042007.htm
patrząc na to co piszą: Astra III (dowolna wersja nadwoziowa), Zafira II, Corsa D, Meriva - kolor etui szary - 35,73 zł w tych modelach są identyczne.
Anony Mous

#17 Post autor: Anony Mous »

nawet nie wiem czy schowek na okulary jest opcja czy w każdej ZB?

ps. norbert_p, kiedy prezentacja fury?
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#18 Post autor: MieHor »

Schowek na okulary w ZB bez względu na wersję jest dodatkowym gadżetem
rhaaziel

#19 Post autor: rhaaziel »

kaliope - w ZB schowek na okulary to zdecydowanie opcja, być może w cosmo był jako standard, ale w niższych wersjach to zdecydowanie opcja.
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#20 Post autor: Harry200 »

Sprawdzałem tak jak napisał rhaaziel w Dixi Car,Kolega tam pracuje i pokazywał mi na samochodach jak było zamontowane,w ZB jest głębokie wyprofilowanie i tam większość okularów się zmieści, w ZA jak schowałem okulary przeciwsłoneczne to mi się nie chciał domknąć,trzeba kupić sobie bardziej płaskie okulary coby się zmieściły..
Anony Mous

#21 Post autor: Anony Mous »

Kupiłem kiedyś ten schowek jeszcze do astry F. Nigdy go nie zamontowałem i kupiłem Zochę. Po przymierzeniu stwierdziłem że schowek idzie na allegro. Jest tak płytki że żadne okulary się w nim nie mieściły :czerwona:
Mihó

#22 Post autor: Mihó »

Mam w VB i mieliśmy w Zafirze. On nie jest do przyciemnianych okularów. Do zwykłych korekcyjnych :) I one tam u nas jeżdżą
Anony Mous

#23 Post autor: Anony Mous »

rhaaziel pisze:być może w cosmo był jako standard
W mojej cosmo mam w standardzie uchwyt taki sam jak po stronie pasażera - przydatna rzecz jak się chce za coć potrzymać a kierownica juz się znudziła :lol:
rhaaziel

#24 Post autor: rhaaziel »

przemeks, ja też miałem uchwyt po stronie kierowcy, aczkolwiek nie mam cosmo, tylko bardzo dziwnego enjoy'a do którego pierwszy właściciel (firma w Niemczech) zamówił cała masę rzeczy (chromy, podłokietnik, CD70Navi color, zestaw telefonu z bluetooth, tempomat, miliony lampek, wszędzie elektryka, oba fotele z kołyskami i w pełnej regulacji) ale schowek na okulary musiałem dokupić osobiście :/
Anony Mous

#25 Post autor: Anony Mous »

rhaaziel pisze:schowek na okulary musiałem dokupić osobiście
Ja też, na razie zamówiłem w Dixie_Car w Raszynie.
norbert_p

#26 Post autor: norbert_p »

kaliope pisze:ps. norbert_p, kiedy prezentacja fury?
Na weekend :) Muszę ją dopieścić (umyć i posprzątać).
sebulek

#27 Post autor: sebulek »

Witam!
Miałem taki schowek w astrze G dedykowany do tego samochodu, czy on podejdzie do Zafiry A. Generalnie niewielkie są zmiany w stosunku do Astry - Zafira. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”