Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Czy można założyć do samochodu używanego haka??
Chciałem do swojej zafirki założyć hak ale wypinany jakie są montowane w orginale, są na allegro używki w dobrej cenie i się zastanawiam, czy taki można założyć??
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 01:39 przez chris, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko tabliczkę musi mieć. Dla Twojej wygody - również instalację.
Jeśli możesz go obejrzeć przed, to przyjrzyj się kuli - powinna być odpowiedniej średnicy, bez zadr no i przede wszystkim okrągła
Tak i najlepiej z modułem też się przymierzam do zakupu cuda poczytałem nieco i sugerują oryginał "ORIS" z modułem używkę niż jakikolwiek zamiennik ... Choć i oryginał jest "WESTFALIA" osobiście nie za bardzo widzę między nimi różnicę ale nazwy różne ...
A znacie może gdzies w wawie lub okolicach godny polecenia zakład, który zakłada haki ??
Czy w takim zakładzie dopasują mi hak , czy też musze wszystko najpierw wybrać, kupić i przywieźć ze sobą ?
Nomad, naprawdę hak to nie koniec świata, dobrego producenta można kupić na allegroszu za 200 - 250 zł. montaż prosty jak konstrukcja cepa. Wystarczy się odpowiednio pochyli ćnad tym.
Znaczy się, że mogę sam go zainstalować i potem pojechać na przegląd ??
Nie potrzebny jest żaden świstek z pieczątką, że zainstalował jakiś tam zakłąd ....
bo montaż to oczywiście banał ...ale myślałem do tej pory, że sam nie mogę tego zrobić
nomad, widzę, że masz ZB i to zmienia nieco sprawę ze względu na instalację na szynie CAN i podłączenie haka tak jak sugerują koledzy posiadający ZA nie jest takie proste - polecam lekturę na ten temat tutaj http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=6923&start=15