Brak mocy - 2.0 DTI - 2,2 DTI - diagnoza usterek, błędów
Moderator: Sebu$
-
Marekcanoe
-
Anony Mous
Może ta aukcja coś podpowie w temacie? http://www.allegro.pl/item799295537_zaw ... afira.html
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Aukcja, którą proponuje kolega Marki, dotyczy oczywiście regeneracji tego zaworu. Natomiast kolega Marekcanoe, zapewne myśli o nowym EGR, prawdopodobnie elektronicznym. Ja kupowałem przez alledrogo u gościa z Pruszkowa i płaciłem 1190,0 zł + przesyłka, ale możesz kupić np. tutaj:
http://www.allegro.pl/item800101672_egr ... astra.html
wg mojej wiedzy jest to jedna z najtańszych ofert za oryginalny EGR firmy Wahler - oczywiście jeśli w Twojej Zafi występuje ten typ.
http://www.allegro.pl/item800101672_egr ... astra.html
wg mojej wiedzy jest to jedna z najtańszych ofert za oryginalny EGR firmy Wahler - oczywiście jeśli w Twojej Zafi występuje ten typ.
-
Marekcanoe
-
darkp1
-
szachmat-1111
witam uzytkowników zafiry.
szukam dobrego serwisu lub stacji diagnostycznej do mojej zafiry.czasami gdy odpalam auto pokazuje sie kontrolka auto z kluczem wtedy mam spadek mocy i auto przełącza sie na tryb awaryjny,gasze go i zapalam ponownie i jest ok.jestem nowy wiec prosze o dobre porady fachowców i użytkowników .moze podpowie ktos dobrego fachowca z komputerem na terenie piły lub woj.pilskiego .dzieki i pozdrawiam.[/i][/b]
szukam dobrego serwisu lub stacji diagnostycznej do mojej zafiry.czasami gdy odpalam auto pokazuje sie kontrolka auto z kluczem wtedy mam spadek mocy i auto przełącza sie na tryb awaryjny,gasze go i zapalam ponownie i jest ok.jestem nowy wiec prosze o dobre porady fachowców i użytkowników .moze podpowie ktos dobrego fachowca z komputerem na terenie piły lub woj.pilskiego .dzieki i pozdrawiam.[/i][/b]
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witamy kolejnego Wielkopolanina, ale ad rem - temat kontrolki auta z kluczykiem już wiele razy poruszany na forum - skorzystaj z opcji Szukaj. Odnośnie fachowca z komputerem - pomoc właśnie z Twojej miejscowości oferował kolega kibol66, skontaktuj się z nim.
Poza tym przywitaj się ze wszystkimi w odpowiednim dziale, zaprezentuj swoją Zafi, a ten post chyba powinien być w dziale poświęconym ZA, chyba że się mylę.
Amen. Kolego szachmat zastosuj się do cennych wskazówek. Maciek
/no to przenosze /BajBus
Poza tym przywitaj się ze wszystkimi w odpowiednim dziale, zaprezentuj swoją Zafi, a ten post chyba powinien być w dziale poświęconym ZA, chyba że się mylę.
Amen. Kolego szachmat zastosuj się do cennych wskazówek. Maciek
/no to przenosze /BajBus
Ostatnio zmieniony 09 lis 2009, 14:55 przez MieHor, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Marekcanoe
-
irko333
chcac rozpedzic zoske ,wciskam prawie caly pedal gazu,rok 202,1,6,przebieg 134tys.nie mam slow.......[/code]
-
darkp1
-
irko333
-
plomka
Witam, sory, że zakładam nowy temat, ale nie widziałem podobnego problemu, który byłby poruszony przez forumowiczów. Problem polega na tym, że autko odpala, pali się kontrolka z kluczykiem w dachu ok 3 minut, potem gaśnie (powodem może tego być jedna świeca żarowa, która teoretycznie jest dobra, ale nie wymieniłem jej bo jej się nie da wykręcić. Dalej, ruszam, auto jedzie a w trakcie jazdy spadek mocy, maksymalne obroty 3000, największy bieg jaki mogę wrzucić by silnika nie zadusić to 3. No i w trakcie jazdy moc sama powraca, lub odchodzi. Czy miał ktoś może podobny problem?
-
alpi666
A według mnie może to być czujnik ciśnienia doładowania znajomy tez miał taki problem ze autko jechało za chwile spadek mocy zgasił autko poczekał zapalił i wszytsko było ok. do czasu oczywiście ze przyczyn może być wiele najlepiej podpiąć pod kompa i zobaczyć . Ale może być inna przyczyna bo jak się pojawia autko z kluczykiem to może wchodzić w tryb awaryjny