Brak mocy - 2.0 DTI - 2,2 DTI - diagnoza usterek, błędów

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Marekcanoe

#61 Post autor: Marekcanoe »

Wiecie może ile takie coś kosztuje ??? Bo dostałem telefon z warsztatu, że zamawiają i cosik ponad 1000 zł może to kosztować... Złożyli samochód i mam go użytkować tylko 5 tyś obrotów nie przekraczać...
Anony Mous

#62 Post autor: Anony Mous »

Może ta aukcja coś podpowie w temacie? http://www.allegro.pl/item799295537_zaw ... afira.html
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#63 Post autor: MieHor »

Aukcja, którą proponuje kolega Marki, dotyczy oczywiście regeneracji tego zaworu. Natomiast kolega Marekcanoe, zapewne myśli o nowym EGR, prawdopodobnie elektronicznym. Ja kupowałem przez alledrogo u gościa z Pruszkowa i płaciłem 1190,0 zł + przesyłka, ale możesz kupić np. tutaj:
http://www.allegro.pl/item800101672_egr ... astra.html

wg mojej wiedzy jest to jedna z najtańszych ofert za oryginalny EGR firmy Wahler - oczywiście jeśli w Twojej Zafi występuje ten typ.
Marekcanoe

#64 Post autor: Marekcanoe »

...to już coś wiem...:)

Znaleźli mi zamiennik za 680 zł Ale dzisiaj potwierdzi czy uda się coś jeszcze taniej...

Dziekuję chłopaki za pomoc. Jak będę wiedział coś więcej to napiszę :)
darkp1

#65 Post autor: darkp1 »

Z tego co mi wiadomo to nie ma zamienników tego zaworu, tylko Wahler je robi. No chyba że się mylę.
szachmat-1111

#66 Post autor: szachmat-1111 »

witam uzytkowników zafiry.
szukam dobrego serwisu lub stacji diagnostycznej do mojej zafiry.czasami gdy odpalam auto pokazuje sie kontrolka auto z kluczem wtedy mam spadek mocy i auto przełącza sie na tryb awaryjny,gasze go i zapalam ponownie i jest ok.jestem nowy wiec prosze o dobre porady fachowców i użytkowników .moze podpowie ktos dobrego fachowca z komputerem na terenie piły lub woj.pilskiego .dzieki i pozdrawiam.[/i][/b]
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#67 Post autor: MieHor »

Witamy kolejnego Wielkopolanina, ale ad rem - temat kontrolki auta z kluczykiem już wiele razy poruszany na forum - skorzystaj z opcji Szukaj. Odnośnie fachowca z komputerem - pomoc właśnie z Twojej miejscowości oferował kolega kibol66, skontaktuj się z nim.

Poza tym przywitaj się ze wszystkimi w odpowiednim dziale, zaprezentuj swoją Zafi, a ten post chyba powinien być w dziale poświęconym ZA, chyba że się mylę.

Amen. Kolego szachmat zastosuj się do cennych wskazówek. Maciek
/no to przenosze /BajBus
Ostatnio zmieniony 09 lis 2009, 14:55 przez MieHor, łącznie zmieniany 2 razy.
Marekcanoe

#68 Post autor: Marekcanoe »

Łacznie wymiana z zaworem na PKS-ach (dobry warsztat) 710 zł ... Dziś wymienione... ufff... oby jak najmniej takich kłopotów...
irko333

#69 Post autor: irko333 »

chcac rozpedzic zoske ,wciskam prawie caly pedal gazu,rok 202,1,6,przebieg 134tys.nie mam slow.......[/code]
darkp1

#70 Post autor: darkp1 »

Może więcej szczegółów podasz? Kontrolkę samochodu z kluczykiem wywala? Z tego "1,6" domyślam się że to benzyna 1.6?
irko333

#71 Post autor: irko333 »

darkp1 pisze:Może więcej szczegółów podasz? Kontrolkę samochodu z kluczykiem wywala? Z tego "1,6" domyślam się że to benzyna 1.6?
zadna kontrolka sie nie swieci, benzyne tankuje w aralu,zostal wymieniony modul,izawor agr.
plomka

#72 Post autor: plomka »

Witam, sory, że zakładam nowy temat, ale nie widziałem podobnego problemu, który byłby poruszony przez forumowiczów. Problem polega na tym, że autko odpala, pali się kontrolka z kluczykiem w dachu ok 3 minut, potem gaśnie (powodem może tego być jedna świeca żarowa, która teoretycznie jest dobra, ale nie wymieniłem jej bo jej się nie da wykręcić. Dalej, ruszam, auto jedzie a w trakcie jazdy spadek mocy, maksymalne obroty 3000, największy bieg jaki mogę wrzucić by silnika nie zadusić to 3. No i w trakcie jazdy moc sama powraca, lub odchodzi. Czy miał ktoś może podobny problem?
Anony Mous

#73 Post autor: Anony Mous »

Filtr paliwa na początek wymień i zobacz wtedy co się będzie działo.
alpi666

#74 Post autor: alpi666 »

A według mnie może to być czujnik ciśnienia doładowania znajomy tez miał taki problem ze autko jechało za chwile spadek mocy zgasił autko poczekał zapalił i wszytsko było ok. do czasu oczywiście ze przyczyn może być wiele najlepiej podpiąć pod kompa i zobaczyć . Ale może być inna przyczyna bo jak się pojawia autko z kluczykiem to może wchodzić w tryb awaryjny
Anony Mous

#75 Post autor: Anony Mous »

Na trybie awaryjnym nie odchodzi ani nie przychodzi moc.Zmień filtr paliwa!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”