[B] - Irek_S. - Z18XER, Zafira B, 140 KM, 2006
- Irek_S.
- Bywalec
- Imię: Irek
- Auto: Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Jest ciszej, szczególnie od zawieszenia, słychać tylko takie głuche pukanie. Oczywiście cudów nie ma. Ale po wygłuszeniu drzwi odsłuch muzyki poprawił się kolosalnie, drzwi zamykają się ciszej. Po wygłuszeniu tylnej klapy dzwięk jej zamknięcia również jest bardziej przyjazny dla ucha .
Jako, że Zosia była wygłuszania etapami przez dłuższy czas i ciągle była użytkowana to ciężko było wyłapać różnice przed i po.
Poza tym pozostała jeszcze do wygłuszenia komora silnika. Mam plan wykleić podszybie i maskę. I na koniec może jeszcze kawałki nadkoli z przodu od zewnątrz. Chyba, że mam tam te oryginalne pianki, muszę zajrzeć.
Jako, że Zosia była wygłuszania etapami przez dłuższy czas i ciągle była użytkowana to ciężko było wyłapać różnice przed i po.
Poza tym pozostała jeszcze do wygłuszenia komora silnika. Mam plan wykleić podszybie i maskę. I na koniec może jeszcze kawałki nadkoli z przodu od zewnątrz. Chyba, że mam tam te oryginalne pianki, muszę zajrzeć.
- Irek_S.
- Bywalec
- Imię: Irek
- Auto: Zafira B 1.8
W sobotę pojawił się czujnik otwarcia maski.
Jakiś czas temu do wygłuszenia podszybia dobrała się kuna lub inny gryzoń.
Zostało mi jeszcze trochę alubutylu więc wygłuszyłem podszybie i ścianę grodziową.
Na to pójdzie jeszcze izolacja z pianki ale to trochę później.
Przy okazji przejechałem się autem ze zdjętym podszybiem i efekt był powalający, było o wiele głośniej, a dobiegające odgłosy na tyle przeszkadzały, że dłuższą trasę raczej ciężko byłoby pokonać. Także sam plastik podszybia i gumowa uszczelka dają spory efekt wygłuszający.
Przy okazji zrobiłem trochę porządku z wiązkami, parciane izolacje były przegrzane i się rozpadały więc dałem nowe.
Jakiś czas temu do wygłuszenia podszybia dobrała się kuna lub inny gryzoń.
Zostało mi jeszcze trochę alubutylu więc wygłuszyłem podszybie i ścianę grodziową.
Na to pójdzie jeszcze izolacja z pianki ale to trochę później.
Przy okazji przejechałem się autem ze zdjętym podszybiem i efekt był powalający, było o wiele głośniej, a dobiegające odgłosy na tyle przeszkadzały, że dłuższą trasę raczej ciężko byłoby pokonać. Także sam plastik podszybia i gumowa uszczelka dają spory efekt wygłuszający.
Przy okazji zrobiłem trochę porządku z wiązkami, parciane izolacje były przegrzane i się rozpadały więc dałem nowe.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 1.8 +
Dobra rzecz na zbliżającą się zimę,nawet się prezentuje i nie psuje wyglądu frontu też muszę zamówić:)
Ostatnio zmieniony 04 paź 2017, 13:53 przez Czesławo Moreno, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Fajna sprawa. Nie trzeba kombinowac z jakimis kartonami na zime.
Tez bym takie chcial ale mnie niestety sie nie sprawdzi bo wlasie za ta kratka mam zamontowanego icka i bym go udusil
Tez bym takie chcial ale mnie niestety sie nie sprawdzi bo wlasie za ta kratka mam zamontowanego icka i bym go udusil
Ostatnio zmieniony 04 paź 2017, 14:30 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.