Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
gdzieś na początku wątku było że wymiana akumulatora na nowy likwiduje przygasanie świateł - mogę to potwierdzić na własnej skórze/własnych blaszkach Zośki ;-) , u mnie po wymianie na nowy zdecydowanie zmalało przygasanie, obecnie tylko jak jeszcze zimny silnik jest troszkę przygasają, a później już nie ma tego efektu...
I udało się komuś wyeliminować to mruganie? Ja podmieniłem akumulator u siebie i światła dalej mrugają. Noszę się z wymianą alternatora. Ktoś już może rozwiązał ten problem?
A ja myślę, że my tego i tak nie wyeliminujemy. Jednym pomogło to a drugim tamto a ostatecznie to i tak powraca po jakimś czasie. U mnie jak zimny to mruga. Jak złapie temperaturę to problem znika. Wiem że Zośka długo się nagrzewa i po prostu trzeba to zaakceptować. Powodzenia w testach i próbach pozbycia się problemu.
Wymieniłem dzisiaj regulator napięcia na nowy i dalej światła mrugają więc to można wyeliminować. Zauważyłem jedno spostrzeżenie, że robiłem auto w ogrzewanym garażu i jak wszystko poskładałem było ok. Światła nie mrugały. Wyjechałem na mróz i mruganie powróciło. Macie jakieś sugestie?