Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PITER PITER pisze:mam radyjko NCDR 1100 czy ktos pomoze mi znalesc linka po mamy glównie chodzi mi o Polske ale Europy tez by było spoko
[ Dodano: Nie Sty 16, 2011 21:58 ]
6349 199 gg
[ Dodano: Nie Sty 16, 2011 22:05 ]
widze ze nikt nie moze pomoc szkoda
Do tej navi nie ma map Polski i raczej nie będzie.
Proponuję wykazać się większą cierpliwością - forum to nie czat, nie zawsze jest ktoś, kto zna odpowiedź na twoje pytanie. Jak chcesz porozmawiać z kimś on-line, to na stronie głównej jest Shout Box i tam można rozmawiać z dostępnymi użytkownikami.
gregorio__80 pisze:A ja pytam o tą navi może ktoś używa. Mapę może zmienię jak będzie mnie zawodzić MM lub larkmap
Ja mam Lark'a 50.1 i jestem zadowolony. Larki mają w menu funkcję wyboru nawigacji więc w prosty sposób można uruchomić każdy program nawigacyjny (pisany pod WM) zainstalowany na karcie pamięci. W tej ofercie, co podałeś link cena jest bardzo atrakcyjna.
Lark 5.3.0 z mapą LarkMapa dobre ale na główne drogi bo w mieście wytyczała drogę pod prąd jednokierunkowymi i przez zamknięte dla ruchu odcinki dróg w centrum miasta, więc ze szczerością muszę powiedzieć nie polecam tej mapy no chyba że na piesze wędrówki .
Załadowałem więc AutoMapa6.7 i jak na razie wszystko rewelacyjnie kierunki dróg jednokierunkowych oznaczone no i wiele cennych informacji na drodze jestem zadowolony polecam AM choć ronda w moim mieście oddanego w październiku jeszcze nie ma ale są inne te bardziej ważne oddane w tym samym czasie.
Polecam AM ze mną na pewno dojedziesz na piwo
Jeżeli nie jesteś ślepy (bez urazy) to wystarczy ci 4,3 cala i tak z reguły patrzysz tylko jak musisz, a komunikaty głosowe i obrazkowe wystarczą.
Kupiłem kiedyś MIO S555 (full wypas) i ....... sprzedałem po 3 miesiącach
Jak dla mnie nawigacja powinna być jak najprostsza i mieć wejście na kartę min 2GB, równie dobrze może być z biedronki - a do innych informacji drogowych TYLKO CB RADIO
Auto Mapa jako nawigacja wystarczy +CB i mapa przed wyjazdem w trase i jest ok jak ktoś jedzie do niemiec to dobrze mieć coś lepszego co pokazuje sztau(korek) na autostradzie zamknietą autostrade i wytycza obiazd
A ja na wysłużonym Larku FreeBird 35,6 na Polskę używam MapęMap Top (ostatnio nawet pokazała mi objazdy w stolycy ). Na Europę ładuję kartę z iGo 8 (gotowiec) i do tego mapki Navteq lub Teleatlas (wedle widzimisię) i jest git.
Automapa, choć koledzy sobie chwalą, mi się nie sprawdziła.
PS.
MapaMap pięknie mnie ostrzega przed... masztami "Photo" , a to w PL-u jest bezcenne...
Mam pytanie ... Od ponad 2 lat jeżdzę z przenośną navi tomtom-a. Wiadomo co 2 -3 miesące wchodzą aktualizaje albo to nowe mapy,za które niestety trzeba płacić. I teraz pytanko czy da sie wgrać inna mapę niż mapę tomtom-a. Jestem w posiadaniu AM 6.7
thomas32, trzeba trochę poszukać odpowiednich info poradników w sieci, np. na peb.pl jak odblokować TomTom'a, jest sporo na ten temat a jak Ci się uda to będziesz się cieszył AM
Ja na LARKu 35.3 od samego początku, odkąd nie zobaczyłem w nim na MapieMap swojej ulicy,latam na Automapie (dziś mam AM 6.6).
W razie planowanego wyjazdu za "gramanicę" ładuję AM Europa, a jesli nie to.. only Polska.
POLECAM
opelmen pisze:Ja na LARKu 35.3 od samego początku, odkąd nie zobaczyłem w nim na MapieMap swojej ulicy,latam na Automapie (dziś mam AM 6.6).
W razie planowanego wyjazdu za "gramanicę" ładuję AM Europa, a jesli nie to.. only Polska.
POLECAM
Też latam na larku 35.3 ...najtańszy możliwy..chyba za 170zł.... do tego najnowsza AM 6.7 i miód malina. Nie jest to oczywiście 5 cali i nie działa ekspresowo....ale w tej cenie nie ma co narzekać.
No i sprawa się rypła. Szukałem na stronce podana przez MieHor i niestety nie da się wgrać AM do tomtom-a
o to cytat;
''niestety nie dasz rady. Tomtom ma symbiona. Automape i cala reszte zainstaluesz na palmptopam z WM 5CE albo na PDA ale tylko z WM5CE- lub nowszej''.
Zatem muszę poszukać navi,która będzie odtwarzała AM