Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dlaczego pozycja nr 4 jest pusta?
O tyle mnie to zainteresowało, że dziś zmieniałem bezpiecznik spryskiwacza szyb i porównałem schemat z tym na zdjęciu i co mam u siebie.
U mnie też jest puste miejsce. Nr 4 wydaje się potrzebnym (z opisu) bezpiecznikiem.
Ktoś wie o co chodzi?
Witam serdecznie,
czy ktoś z państwa mógłby uzupełnić wykaz bezpieczników i bezpieczników z początku tematu? Szukam przekaźnika odpowiedzialnego za sterowanie sygnałem dźwiękowym. Z góry dziękuje za pomoc.
Ogólnie byłbym wdzięczny za szczegółowy opis samych przekaźników.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2019, 16:23 przez Antol, łącznie zmieniany 1 raz.
Dołączam się do pytania, nie mam części bezpieczników w skrzynce, a mam problemy z klimatyzacją -cewka i czujnik ciśnienia wymienione, na krótko działa i zastanawiam się czy to mo że być problem z bezpiecznikiem 4 (mam pusty a wsadzony w 3 jak powyżej na zdjęciu) a w bagażniku mam tylko 6 bezpieczników i nie opisanych w tym jeden przepalony. Auto było po dzwonie i zastanawiam się czy coś przy bezpiuecznikach nie było majstrowane. Ktoś pomoże?
Budynio pisze: ↑28 lut 2019, 17:52
Dołączam się do pytania, nie mam części bezpieczników w skrzynce, a mam problemy z klimatyzacją -cewka i czujnik ciśnienia wymienione, na krótko działa i zastanawiam się czy to mo że być problem z bezpiecznikiem 4 (mam pusty a wsadzony w 3 jak powyżej na zdjęciu) a w bagażniku mam tylko 6 bezpieczników i nie opisanych w tym jeden przepalony. Auto było po dzwonie i zastanawiam się czy coś przy bezpiuecznikach nie było majstrowane. Ktoś pomoże?
Masz klimę auto czy manualną? To samo pytanie do Szymku.
Witam, Czy ktoś wie gdzie zlokalizowany jest przekaźnik klaksonu? W skrzynce z bezpiecznikami i przekaźnikami w komorze silnika nie znalazłem chociaż znajduje się tam bezpiecznik nr 8 (15A) odpowiadający za klakson. Czy jest jeszcze jakieś miejsce z Zafirze B z przekaźnikami oprócz skrzynek w komorze silnika i bagażniku? Moja zafira B: 1.8 140KM rok 2008.
Cześć! Jakiś czas temu przestał mi działać wyświetlacz, nawiew, sterowanie z kierownicy w Zafirze B (2006). Elektryk podjął się naprawy i udało się. Od tamtej pory przepala mi się bezpiecznik nr 36, głównie po deszczu. Jak auto obcieknie po włożeniu bezpiecznik nie strzela od razu w rękach, jak to miało miejsce w dni deszczowe. Naprawione zostały wiązki drzwi. Co jeszcze jest podpięte zewnętrznie pod ten bezpiecznik?
Dodano po 23 minutach 28 sekundach: - Wykaz bezpieczników i przekaźników
Budynio pisze: ↑28 lut 2019, 17:52Dołączam się do pytania, nie mam części bezpieczników w skrzynce, a mam problemy z klimatyzacją -cewka i czujnik ciśnienia wymienione, na krótko działa i zastanawiam się czy to mo że być problem z bezpiecznikiem 4 (mam pusty a wsadzony w 3 jak powyżej na zdjęciu) a w bagażniku mam tylko 6 bezpieczników i nie opisanych w tym jeden przepalony. Auto było po dzwonie i zastanawiam się czy coś przy bezpiuecznikach nie było majstrowane. Ktoś pomoże?
Masz klimę auto czy manualną? To samo pytanie do Szymku.
Miałem podobny problem. Wypinała się kostka od klimatyzacji.
Witajcie mam problem,
Na skrzynce bezpieczników w przedziale bagażnika słyszę jak się włącza i wyłącza przekaźnik (stycznik) dzieje się to czasem jak uruchomię auto lub jak stoję na czerwonym na środku skrzyżowania czasem się przełącza jak karabin maszynowy, czasem co 2-3 sekundy
do czego służy od czego On jest ? pomóżcie
mam problem z lokalizacją skrzynki bezpieczników, a konkretnie z bezpiecznikiem odpowiadającym za gniazdo zapalniczki, te pod dźwignią hamulca ręcznego. (zafira B 1,8 2010). z informacji na ten temat dowiedziałem się, że takowa skrzyneczka powinna znajdować się w lewym schowku w bagażniku i ma wyglądać tak jak na rysunku.
u mnie natomiast wygląda tak jak na zdjęciu.
czy ktoś z państwa wie, czy w mojej skrzyneczce jest bezpiecznik od rzeczonego gniazda zapalniczki?