Wymiana wyświetlacza w Zafirze B
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
Pytałem o co innego.
Wiem że wyswietlacze się wylogowuje itd.
Pytałem czy pasuje p&p (vectry i signumy miały rózne rozmiary wyswietlaczy, a być moze i typy - dlatego pytam) i czy sama taka wymiana wystarczy żeby miec tą informację na ekranie czy jeszcze trzeba coś kombinować w ustawieniach techem lub opcomem.
Wiem że wyswietlacze się wylogowuje itd.
Pytałem czy pasuje p&p (vectry i signumy miały rózne rozmiary wyswietlaczy, a być moze i typy - dlatego pytam) i czy sama taka wymiana wystarczy żeby miec tą informację na ekranie czy jeszcze trzeba coś kombinować w ustawieniach techem lub opcomem.
To napisz precyzyjnie o co Ci konkretnie chodzi, np czy wyświetlacz pasuje z Vectry.... Mamy się domyślać co autor miał na myśli ??cns80 pisze: Czy faktycznie ZB będzie wyświetlała średnie spalanie na głównym ekranie po podmianie wyświetlacza ? I cz on jest plug&play ?
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
- cns80
- Zafiromaniak
Przecież napisałem wyraźnie czy pasuje p&p. Z tego co napisał Marcin rozumiem że trzeba dłubnąć delikatnie. Z tego co Ty piszesz rozumiem że trzeba określony typ wyświetlacza. Popraw mnie jeśli się mylę. A po czym poznać że wyświetlacz będzie pasował, że da to się w tej konkretnej zafirze odpalić i że ma właśnie 3 linie ? Jakieś oznaczenia ?drahe pisze:To napisz precyzyjnie o co Ci konkretnie chodzi, np czy wyświetlacz pasuje z Vectry.... Mamy się domyślać co autor miał na myśli ??cns80 pisze: Czy faktycznie ZB będzie wyświetlała średnie spalanie na głównym ekranie po podmianie wyświetlacza ? I cz on jest plug&play ?
Dobry wieczór
W zafirze z 2011 mam taki oto wyświetlacz
Chciałbym go sobie zmienić, najlepiej na kolorowy, o ile to mozliwe
Ewentualnie ten "ładniejszy" nie kolorowy
Pytanie czy wystarczy go zalogować czy trzeba będzie wymienić radio, ewentualnie komputer
Czy może wystarczy aktywacja op com'em, który z resztą mam
W zafirze z 2011 mam taki oto wyświetlacz
Chciałbym go sobie zmienić, najlepiej na kolorowy, o ile to mozliwe
Ewentualnie ten "ładniejszy" nie kolorowy
Pytanie czy wystarczy go zalogować czy trzeba będzie wymienić radio, ewentualnie komputer
Czy może wystarczy aktywacja op com'em, który z resztą mam
wystarczy kopić wyświetlacz Cid z oznaczeniem "BN"cns80 pisze:Przecież napisałem wyraźnie czy pasuje p&p. Z tego co napisał Marcin rozumiem że trzeba dłubnąć delikatnie. Z tego co Ty piszesz rozumiem że trzeba określony typ wyświetlacza. Popraw mnie jeśli się mylę. A po czym poznać że wyświetlacz będzie pasował, że da to się w tej konkretnej zafirze odpalić i że ma właśnie 3 linie ? Jakieś oznaczenia ?drahe pisze:To napisz precyzyjnie o co Ci konkretnie chodzi, np czy wyświetlacz pasuje z Vectry.... Mamy się domyślać co autor miał na myśli ??cns80 pisze: Czy faktycznie ZB będzie wyświetlała średnie spalanie na głównym ekranie po podmianie wyświetlacza ? I cz on jest plug&play ?
każdy wyświetlacz z ZB i AH jest taki sam więc nic nie dłubiesz tylko podmieniasz i programujesz
tadam
Marek kto bogatemu zabroni
- cns80
- Zafiromaniak
Dzięki Grzegorz. O to mi właśnie chodziło Irkowi i Marcinowi też dziękuję za częściowe odpowiedziKIT GTO pisze:wystarczy kopić wyświetlacz Cid z oznaczeniem "BN"cns80 pisze:Przecież napisałem wyraźnie czy pasuje p&p. Z tego co napisał Marcin rozumiem że trzeba dłubnąć delikatnie. Z tego co Ty piszesz rozumiem że trzeba określony typ wyświetlacza. Popraw mnie jeśli się mylę. A po czym poznać że wyświetlacz będzie pasował, że da to się w tej konkretnej zafirze odpalić i że ma właśnie 3 linie ? Jakieś oznaczenia ?drahe pisze:To napisz precyzyjnie o co Ci konkretnie chodzi, np czy wyświetlacz pasuje z Vectry.... Mamy się domyślać co autor miał na myśli ??cns80 pisze: Czy faktycznie ZB będzie wyświetlała średnie spalanie na głównym ekranie po podmianie wyświetlacza ? I cz on jest plug&play ?
każdy wyświetlacz z ZB i AH jest taki sam więc nic nie dłubiesz tylko podmieniasz i programujesz
tadam
Marek kto bogatemu zabroni
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Odpowiedz w temacie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0luken66 pisze:Do czego służy kabel RGB w wyświetlaczu CID ?
Post nr.9
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 10:15 przez rafant4011, łącznie zmieniany 3 razy.
Witam wszystkich
Zmieniłem w zafirce znajomego radio cd30 na cd70 i mam mały problem.
Navi CD 70 działa poprawnie, BC, Radio, UWA, jedynie z czym mam wielki problem to temperatura zewnętrzna. Cały czas pokazuje mi „-40”. Czujnik i kabel są sprawne bo na starym wyświetlaczu jest ok i nie ma żadnych błędów. Na nowym CID występuje cały czas błąd U2139 – nieprawidłowe dane z modułu ster.kolumny kierownicy CIM.
Kombinowałem z index code ale mi nic nie wyszło.
Zmieniłem w zafirce znajomego radio cd30 na cd70 i mam mały problem.
Navi CD 70 działa poprawnie, BC, Radio, UWA, jedynie z czym mam wielki problem to temperatura zewnętrzna. Cały czas pokazuje mi „-40”. Czujnik i kabel są sprawne bo na starym wyświetlaczu jest ok i nie ma żadnych błędów. Na nowym CID występuje cały czas błąd U2139 – nieprawidłowe dane z modułu ster.kolumny kierownicy CIM.
Kombinowałem z index code ale mi nic nie wyszło.