[B] - Wykaz bezpieczników i przekaźników
- Esteban
- Świeżak
- Imię: Esteban
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Oczywiście przeglądnąłem każdy bezpiecznik. Dokonałem też ciekawego spostrzeżenia. Otóż po wymianie żaróweczki w obudowie gniazda zapalniczki, żaróweczka świeci. Czyli na moją logikę jakieś zasilanie na gniazdo idzie. Żaróweczka ma osobny jeden kabelek zasilania a drugą "fazę" bierze z obudowy gniazda. Badając miernikiem samą obudowę mam potwierdzenie, że plus i minus są drożne , czyli co to może być? S
- celius
- Bywalec
- Imię: Przemas
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Gniazdo zapalniczki pod ręcznym ma stałe zasilanie a lampka go oświetlająca ma napięcie po kluczyku.
A propo lampki - jak ją wymieniłeś ?? U mnie nie świeci i jak próbowałem wyjąć gniazdo to właśnie lampka mi to uniemożliwiała
A propo lampki - jak ją wymieniłeś ?? U mnie nie świeci i jak próbowałem wyjąć gniazdo to właśnie lampka mi to uniemożliwiała
- Esteban
- Świeżak
Trzeba trochę pokombinować. Po odłączeniu kabli podniosłem metalową część gniazda. Plastik, ten bursztynowy trzymałem palcem przy "podłodze". Mając metal u góry skraca ci się całość gniazda, wówczas podnosząc całość i pochylając na boki wyjmujesz. W otworze w którym mocuje się gniazdo jest niewielkie wycięcie, które też jest pomocne.
-
- Świeżak
- Imię: Mateusz
Witam pytanie już było żadne ale nie ma na nie odpowiedzi więc ponawiam czy bezpiecznik nr 29 odpowiada za obydwie zapalniczki czy są dwa oddzielne tylnia działa po wyjęciu bezpiecznika przednia nie miał ktoś może podobny problem zaznaczę że potrzebuje podpiąć transmiter FM i na tyle nie bardzo mi pasuje
- Esteban
- Świeżak
powiem ci jak ja sobie z poradziłem problemem. przestałem dociekać gdzie jest bezpiecznik i czy on jest problemem. najzwyczajniej w świecie przeciągnąłem tunelem dwa kabelki. podpiąłem je do zapalniczki z tyłu i do zapalniczki z przodu i mam obie działające. gniazdo czasem wykorzystuje pod telefon z nawigacją, zatem nie obawiam się przeciążenia.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2020, 20:59 przez Esteban, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Insignia A20DTH
- Model: A20DTH
- Oznaczenie silnika: A20DTH
W związku z licznymi pytaniami zamieszczam wykazy:
bezpieczników i przekaźników
MieHor, a czy masz może wykaz przekaźników (z umiejscowieniem) ale dla Insigni, bo na forum nic nie wyczytałem? Nadmieniam, że nie jestem za bystry w użytkowaniu komputera.
-pzdr
bezpieczników i przekaźników
MieHor, a czy masz może wykaz przekaźników (z umiejscowieniem) ale dla Insigni, bo na forum nic nie wyczytałem? Nadmieniam, że nie jestem za bystry w użytkowaniu komputera.
-pzdr
-
- Imię: Artur
- Auto: 1.8 cosmo
- Oznaczenie silnika: Z18xer
Hejka. Parktronik ma bezpiecznik nr 13 a przekaznik? Mam P na desce i dzwiek "pim" . Nie dzialają czujniki. A opcomem niezbyt wiem co gdzie sprawdzic
Dzięki za pomoc
Dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 18 lis 2020, 03:26 przez expelled88, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Imię: Wojciech
- Auto: Zafira B 1,8
Koledzy gdzie jest bezpiecznik oświetlenia tablicy rozdzielczej ?
-
- Imię: Wojciech
- Auto: Zafira B 1,8
Przepraszam : Tablicy rejestracyjnej !!!
Nie piszemy drukowanymi literami - regulamin Forum
Poprawiłem Sebu$
Nie piszemy drukowanymi literami - regulamin Forum
Poprawiłem Sebu$
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253