Uwaga na te autokomisy i handlarzy !!!!
Moderator: Tunio999
Po rannym treningu otwieram olx i szukam nowych ofert...i JEST w Tarnowie Podgórnym piękna Zafira 2010 po strzale w lewy tył... http://olx.pl/oferta/opel-zafira-1-7-cd ... 7a71b8028e
Jako że mam do komisu 500 metrów z szybkością światła jestem na miejscu i oglądam autko... ręce opadły mi na wejściu. Pomimo uszkodzeń widocznych dodatkowo wywalona kurtyna, podsufitka połamana, maska pogięta, sporo rys na prawym boku auta, ogólnie raczej cała do wyprawek lakiernczych. No i ten próg wgięty do tego stopnia że tylny narożnik błotnika wciągniety pod auto. Ostrzegam zainteresowanych przyjazdem z drugiego końca Polski !
Jako że mam do komisu 500 metrów z szybkością światła jestem na miejscu i oglądam autko... ręce opadły mi na wejściu. Pomimo uszkodzeń widocznych dodatkowo wywalona kurtyna, podsufitka połamana, maska pogięta, sporo rys na prawym boku auta, ogólnie raczej cała do wyprawek lakiernczych. No i ten próg wgięty do tego stopnia że tylny narożnik błotnika wciągniety pod auto. Ostrzegam zainteresowanych przyjazdem z drugiego końca Polski !
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2015, 11:04 przez Kanalia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kanalia pisze:Po rannym treningu otwieram olx i szukam nowych ofert...i JEST w Tarnowie Podgórnym piękna Zafira 2010 po strzale w lewy tył... http://olx.pl/oferta/opel-zafira-1-7-cd ... 7a71b8028e
Opel Zafira 1.7 CDTI Klima Parktronic Chrom ALU
Tarnowo Podgórne, poznański, Wielkopolskie
Oferta od Firmy
Marka Opel
Model Zafira
Rok produkcji 2010
Poj. silnika 1 686 cm3
Paliwo Diesel
Moc silnika 125 KM
Przebieg 77 600 km
Typ nadwozia Minivan
Kolor Srebrny
Stan techniczny Uszkodzony
Skrzynia biegów Manualna
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Zafira z Tarnowa Podgórnego już jest u kolejnego matacza http://otomoto.pl/oferta/opel-zafira-1- ... yaQcn.html Kurtynka już wycięta, troszkę podpicowany i dalej szukamy jelenia... Ciekawe czy już nie była ciągnięta na ramie bo tył byl mocno podgięty a tu jest w wizualnie ok
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2015, 17:08 przez Kanalia, łącznie zmieniany 1 raz.
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
Uwaga na tą zafire http://olx.pl/oferta/opel-zafira-fotele ... ciaSr.html
Po oględzinach wczoraj, mimo że juz było ciemno to dało się wykryć różne rzeczy:
-malowane drzwi kierowcy - ale o tym wspomina handlarz
-szyby z prawej strony każda z innego rocznika
-progi do roboty, ładnie ukryte pod nakładkami, ale jest tam sporo rudej
-do regeneracji lub wymiany sprężarka klimy
-silnik ma przedmuchy i to juz dość duze
-do wymiany wszystkie opony
-środek, widać ze auto używane dość duzo
Cena 12.9tys
Ogólnie to się mocno wk..... na tego handlarza, zrobiłem kupę km na darmo, zostałem zapewniony przez tel że auto naprawdę zadbane itd. Dzwoniłem do niego 3 razy, aby się upewnić że nie jadę do kolejnego szrota. A wyszło jak zwykle.
Po oględzinach wczoraj, mimo że juz było ciemno to dało się wykryć różne rzeczy:
-malowane drzwi kierowcy - ale o tym wspomina handlarz
-szyby z prawej strony każda z innego rocznika
-progi do roboty, ładnie ukryte pod nakładkami, ale jest tam sporo rudej
-do regeneracji lub wymiany sprężarka klimy
-silnik ma przedmuchy i to juz dość duze
-do wymiany wszystkie opony
-środek, widać ze auto używane dość duzo
Cena 12.9tys
Ogólnie to się mocno wk..... na tego handlarza, zrobiłem kupę km na darmo, zostałem zapewniony przez tel że auto naprawdę zadbane itd. Dzwoniłem do niego 3 razy, aby się upewnić że nie jadę do kolejnego szrota. A wyszło jak zwykle.
- ojciec polak
- Zafiromaniak
A wystarczyło poprosić kogoś z forum żeby obejrzał auto i zaoszczędził byś sobie nerwów i czasu.hormon pisze:Ogólnie to się mocno wk..... na tego handlarza, zrobiłem kupę km na darmo, zostałem zapewniony przez tel że auto naprawdę zadbane itd. Dzwoniłem do niego 3 razy, aby się upewnić że nie jadę do kolejnego szrota. A wyszło jak zwykle.
Jestem świeżak na forum i podejrzewam, że nikomu nie chciało by się jechać specjalnie dla mnie oglądać auto.ojciec polak pisze:A wystarczyło poprosić kogoś z forum żeby obejrzał auto i zaoszczędził byś sobie nerwów i czasu.hormon pisze:Ogólnie to się mocno wk..... na tego handlarza, zrobiłem kupę km na darmo, zostałem zapewniony przez tel że auto naprawdę zadbane itd. Dzwoniłem do niego 3 razy, aby się upewnić że nie jadę do kolejnego szrota. A wyszło jak zwykle.
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
dokładnie - wystarczyło poprosićojciec polak pisze:Zdziwił byś się...Tu są ludzie w większości pomocni. A i jak się nie mylę to mamy co najmniej jednego forumowcza z tamtych okolic...hormon pisze:Jestem świeżak na forum i podejrzewam, że nikomu nie chciało by się jechać specjalnie dla mnie oglądać auto.
p.s. już jest dwóch ...
Ojcze ... nawet go przywitałeś
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ja już nie jeżdżę dalej niż 100km - ale rozumiem twoją złośćhormon pisze:Trudno się mówi, zmarnowałem sobotę
Generalnie auta od handlarza w tych pieniądzach bym już nie kupował - za duże ryzyko. Auto sprowadzone, w nieznanym stanie. Tak samo aut stojących w komisach które nawet odpalane regularnie nie są. Po prostu trzeba wyjść z założenia że tych aut ściąganych z zagranicy już się tam nie opłacało naprawiać. Poszły na sprzedaż "nur fur export" czy jak to tam piszą a teraz ktoś je przyciągnął do Polski i jeszcze musi na tym zarobić (!) To powinno dać do myślenia.
Prawda jest taka, że za granicą (zwłaszcza w Niemczech) nie kupisz zadbanego auta z TUV-em taniej niż w Polsce. Też myślałem o sprowadzeniu Zosi dla siebie przez sprawdzonego człowieka, ale w moim skromnym budżecie zwyczajnie bym tam auta nie kupił...
Janusz
- lawless
- Zafiromaniak
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z1.8XER
Może zdanie wydarte z kontekstu ale mój kumpel mechanik zawsze powtarza handlarza interesuje tylko cena :> resztę trzeba sobie samemu dopowiedziećJanus pisze:Generalnie auta od handlarza w tych pieniądzach bym już nie kupował -
Może nie dotyczy wszystkich lecz większości żeby nie było
Ostatnio zmieniony 20 lis 2015, 22:49 przez lawless, łącznie zmieniany 1 raz.
Myśl samodzielnie!
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Co tu się dziwić - jak np do DTI zestaw sprzęgło + wysprzęglik + dwumas kosztuje około 3tys... A jak wymienisz (bo padło) to co, sprzedasz swoją 10-letnią Zafirę A 2.0DTI za 10tys? Bzdura... W ogóle nie sprzedasz przez następne 2-3 lata, bo za dużo by Ciebie to kosztowało A takie auta za 13-14tys się nie chcą sprzedawaćjanekW67 pisze:Święta racja!Janus pisze:
Prawda jest taka, że za granicą (zwłaszcza w Niemczech) nie kupisz zadbanego auta z TUV-em taniej niż w Polsce.
Monitoruję ten rynek na bieżąco.
Janusz