Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
midas63 pisze:Druga sprawa to skąd mam wiedzieć jaką mam pompę. Zeby kupić używkę każą podawać symbol pompy (LA, LB, LN itp). Z tego co widzę to chyba mam TRW1 ale nie mam nalepki z symbolem. Jak to inaczej poznać?
czytałem ale dalej nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy wymieniać czy nie. Auto kupiłem miesiąc temu i nie wiem jak długo ta pompa tak chodzi. Wg mnie tragedii nie ma no ale nie mam porównania jak powinna chodzić zdrowa i świeża pompa.
Mam jeszcze takie pytanko: czy po numerze VIN można dojść jaką mam pompę?
Ogólnie jak siedzisz za kierownicą przy pracującym silniku to nie powinieneś słyszeć pompy wspomagania.Jak zaczynasz słyszeć to znak że pompa niedługo do naprawy albo do wymiany..
H,Łajszczak pisze:Ogólnie jak siedzisz za kierownicą przy pracującym silniku to nie powinieneś słyszeć pompy wspomagania.Jak zaczynasz słyszeć to znak że pompa niedługo do naprawy albo do wymiany..
No więc tak: jak jadę prosto lub lekko skręcam to nie słyszę. Zaczynam słyszeć w momencie skrętów im większy tym głośniej słychać. Po wyprostowaniu kół zapominam o pompie
Ja słyszę pompę od ponad roku- fakt, że bardzo dużo nie jeżdżę. Wspomaganie na razie ani razu nie zanikło. Raz dolałem płynu, ale stary był w wystarczającej ilości. Czekam, co dalej. Znalazłem jednego gościa na allegro, który ma dużo pomp do Zafir i chyba jako jedyny daje 3-miesięczną gwarancję.
Witam Wszystkich
Mam problem ze znalezieniem zbiorniczka z płynem do wspomagania.
Przejrzałem forum i zdjęcia które zostały zamieszczone, ale za .... nie mogę znaleźć tego zbiorniczka u siebie. może ktoś z forumowiczów dogrzebał się do zbiornika w tej wersji silnikowej? za pomoc oczywiście będzie wielgachne...
Pozdrawiam
Według TIS 2000 we wszystkich Zośkach jest w tym samym miejscu jak na zdjęciu Dziadek13 ,komora silnika ,ściana grodziowa na wysokości nóg pasażera,jak głowę wsadzisz pod podszybie to zobaczysz..
Witam!
Mam problem z wymaną drążka kierowniczego a mianowicie nie wiem czy mam zamowic drazek typu TRW czy DELPHI
Opel Zafira A (1999r - Grudzien), 2.0 Diesel - slabsza wersja
Panowie taki mam problem.
Rano słychać u mnie pracującą pompe jakoś bardziej niż zawsze, a jak sie auto nagrzeje to już tak bardzo nie słychać, dodam jeszcze,że wspomaganie normalnie działa, myśle o wymianie płynu i przeczyszczeniu styków, może cos tam wilgoć szkodzi jej bo autko garażowane pod blokiem. Co myślicie?