Stacja multimedialna ZAFIRA B

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kwazaar
Mieszkaniec
Model:

#16 Post autor: kwazaar »

dołączam się do prośby o fotki, przybliżonej ceny inwestycji i sposobu zamówienia
a jaki kolor podświetlenia ma radyjko?
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC :)
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny :)

skalpi

#17 Post autor: skalpi »

Co do odcienia lakieru to ten "szary" na radiu jest ciut ciemniejszy od całości kokpitu.
Co do wysyłki to jak napisałem 77 USD do PL lub D DHLem, i tu jest kwestia oclenia i akcyzy, jak do nas to dojdzie akcyza i cło, jak macie kogoś blisko u naszych niemieckich sąsiadów to lepiej słać tam, bo tam tego nie ma poza tym są ogarniętym sklepem i w fakturze załączonej jest odpowiednio dopasowana cena w razie oclenia.
Montaż polega na wsunięciu w miejsce po fabrycznym, jest dopasowane do mocowań.
Co do wylogowania starego to nie ma takiej konieczności, wsio działa bez logowania, a co do tego że się komuś może spodobać... jak wymontujesz schowek podczas montażu to jesteś wstanie je dobrze zabezpieczyć przed wyjęciem ( przynajmniej w AH ), a tak jak pisałem na pierwszy rzut oka wygląda jak by było tam od zawsze, znajomi się zorientowali po godzinie jazdy że coś innego mam niż CD30
Zabawa BC z kierownicy , ale również tak jak pisałem , do BC oraz ustawień, daty godziny , języka itp można wejść po przez menu radia nie ma z tym problemu.
Co do kosztów inwestycji, to jest to cena radia ( ja w linku podałem model który ja mam czyli 475 USD ) + 77 USD wysyłka, no i 20 zł seprator antenowy, także myślę że biznes opłacalny, a do wyboru masz jeszcze 2 inne modele na SundayBuy, bez problemu można do nich po angielsku pisać i odpowiadają szybko i rzeczowo.
A do kosztów jeszcze trzeba doliczyć koszt przelewu, no chyba że płacimy PayPalem.
Kolor podświetlenia klawiszy do wyboru niebieski, biały, pomarańczowo-czerwony - z czego ten ostatni najbardziej chyba pasuje ( zrobię fotkę tak żeby było widać co i jak )
Paczka była solidna i dobrze zabezpieczona (dwa kartony, jeden w drugim, a samo radio jest w swoim kartonie też bardzo dobrze zabezpieczone tak jakby pojemnikiem z pianki).

-scalone--

A więc nie chciałem na szybkiego ale wrzucam na razie taki stan, fotki z Asi H, postaram się w weekend przełożyć do Zafi i cyknąć bardziej cywilizowane zdjęcia. Na fotach widać różnicę w odcieniu panelu radia od kokpitu lecz w rzeczywistości nie rzuca się to tak bardzo w oczy, foty bez lampy przy świetle dziennym lepiej to pokażą. Jak na razie nie mam żadnych większych zastrzeżeń co do działania zestawu. 8)

Obrazek

Obrazek

PS - sorki że tak długo z tymi zdjęciami ale chroniczny brak czasu mnie dopadł ostatnio :|
Ostatnio zmieniony 10 lut 2010, 22:34 przez skalpi, łącznie zmieniany 1 raz.

kicaj

#18 Post autor: kicaj »

super, dzieki
wazne ze wrzuciles ;)

Awatar użytkownika
kwazaar
Mieszkaniec
Model:

#19 Post autor: kwazaar »

skalpi powiedz jeszcze jak sprawa się ma z wbudowaną nawigacją...
Czy wogóle jest jakaś? Czy może trzeba zainstalować jakąś z dostępnych na rynku (Automapa, Tom Tom, Garmin)?
Aha i jeszcze co z odbiornikiem GPS - czy jest wbudowany w stację, czy podłączany na jakimś kablu?

skalpi

#20 Post autor: skalpi »

Tak jak pisałem kilka postów wcześniej, navi jest, i chodzą na niej wszystkie programy działające pod Windows CE 5 / 6 czyli automapa, tomtom etc, tylko całość przy instalacji instalujesz na karcie. Zresztą była dołączona karta z demo Tomtomem. Wgrałem Automape 6 i śmiga bez problemu. Odbiornik jest wbudowany w stację, antena siłą rzeczy jest na kablu bo wbudowana w radiu myślę że średnio by satelity łapała ;) ,możesz sobie wywalić gdzieś na deskę przy szybie albo w inne miejsce, kabel jest dość długi.

skalpi

#21 Post autor: skalpi »

A oto fota zrobiona przez kolegę Alanos konsoli mojej Zafi B ze stacją 8)
Obrazek

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#22 Post autor: Lorry »

skalpi, napisz mi proszę jak jest ze sterowaniem kompem. Czy idzie zmieniać sobie dane z BC poprzez przyciski radia czy konieczny jest (w moim przypadku) montaż sterowania z kierownicy :?: Bardzo mnie to nurtuje

skalpi

#23 Post autor: skalpi »

Tak Lorry zarówno w BC jak i w SETTINGS możesz wejść przez interfejs radia. Troszkę dłuższa droga bo wchodzisz z głównego ekranu w Setup --> zakładka INFO ---> przycisk HELP i masz to co na zdjęciach.
Obrazek
Obrazek

i przyciskami na ekranie dotykowym sobie przyciskasz tak jak przyciskami na oplowskim radyjku :D także nie masz konieczności wstawiania kierownicy ze sterowaniem.

kicaj

#24 Post autor: kicaj »

a testmode? dasz rade uruchomic?

skalpi

#25 Post autor: skalpi »

Nie kicaj test mode nie da się uruchomić niestety...

kicaj

#26 Post autor: kicaj »

szkoda, probowales moze??
to inaczej da sie zmodyfikowac wyglad, wgrac dodatkowe funkcje na wyswietlaczu?
to jest chyba na Win CE, wiec powinno sie dac jakos...

Anony Mous

#27 Post autor: Anony Mous »

Na ebayu sporo zestawów firmy ZENEC, zastanawiam się czemu piszą, że dla astry, zafiry, vectry od 2007r. Czyżby chodziło tylko o kolorystkę?

instalacja

obsługa

zaczyna mi się to podobać

M@rio

#28 Post autor: M@rio »

pewnie każdemu się podoba - mi również
a to można w jakiś sposób zakryć? - bo mam wrażenie że zaraz by mi to z auta wyciągnięto na parkingu :/

Awatar użytkownika
kwazaar
Mieszkaniec
Model:

#29 Post autor: kwazaar »

Flakun pisze:bo mam wrażenie że zaraz by mi to z auta wyciągnięto na parkingu :/
czy ja wiem... w sumie wygląda jak fabryczne - a takie kradną rzadziej :)

Anony Mous

#30 Post autor: Anony Mous »

Pewnie jest takie zagrożenie. Mnie jednak przeraża cena. ZENEC to firma szwajcarska, więc się ceni. W/w zestaw kosztuje 800 funtów na ebyau. Te na sundaybuy.com są relatywnie tańsze....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”