realna cena Zafiry rocznik 2006
Moderator: Tunio999
-
cns80
Jeśli chodzi o drugą generację to proponuję grand picasso z miechami zawieszenia tylnego i najlepiej w wersji z elektrycznym termostatem. Pierwsze spowoduje że okresowo trzeba będzie przygotować worek pieniędzy, a drugie będzie relatywnie tanie, za to mozna to sobie będzie wpisać w comiesięczne obowiązki 
-
cns80
Moim zdaniem zdecydowanie tak. Niestety miałem "przyjemność popracować kilka lat w ASO" Citroena. Tylko podkreślam że dotyczy to drugiego Picasso i Grand Picasso. Jeśli chodzi o pierwsze Picasso było zdecydowanie lepiej, tylko mi w nim nie pasowały fotele i ogólnie wygląd. Ale mechanicznie można śmiało braćMARCEL! pisze:Aha.. Czyli jednak zakup starszej i droższej Zafiry (benzyniak) był lepszym wyborem niż nowszego Citroena Xsary Picasso...
P.S. Zdarzają się wersje Picasso bez elektrycznego termostatu i tu problemów jest mniej. Podobnie zdarzyło mi się raz jedyny spotkać Grand Picasso bez miechów, ale nie wiem czy to było fabryczne czy coś przerabiane, bo od kilku l;at nie mam dostępu do dokumentacji - być może były takie wersje.
-
jacek28
-
cns80
-
jacek28